Natiunea MMA

Vlad "Dracul" termina la egalitate cu italianul Vanni Fae in gala Golden Dragon din Milano
13/02/2011

Dupa cinci runde foarte disputate in cadrul galei Golden Dragon din Milano, Vlad "Dracul" Grigore a reusit sa termina la egalitate cu campionul Italiei la Muay Thai, si viitor participant in gala Oktagon, Vanni Fae. Desi a intrat in lupta cu o greutate de doar 80,9kg in fata unui adversar care cantarea cu aproape 10 kg mai mult, sportivul antrenat de Sensei Florin Mina la clubul Tai Shin Do Gym din Bucuresti nu a lasat acest detaliu sa ii stea in cale.

Rapoartele de la fata locului descriu amanuntit evolutia luptei. Prima runda a fost una de tatonare, cu fiecare sportiv incercand sa isi "simta" adversarul. Experienta competitionala mult mai vasta a italianului i-a dat acestuia increderea ca poate sa nu incepa prea tare cu un roman mult mai determinat, si se poate spune ca prima repriza s-a terminat in final la egalitate.

Vointa lui Vlad si dorinta lui de victorie s-a facut vizibila incepand din a doua runda, cand a reusit sa puncteze in mod repetat in fata unui Vanni Fae ramas parca fara replica. A treia si a patra runda s-au desfasurat in acelasi ritm si directie de lupta, cu un Vlad superior atat la capitolul tehnic cat si la pregatirea fizica. Punctele venite rand pe rand nu au facut decat sa consfinteasca aceasta stare de fapt.

Ultima repriza a fost una extrem de disputata, Vanni fiind nevoit sa arunce in lupta toate resursele de care dispunea, avand in vedere prezenta in sala a lui Carlo di Blasi, organizatorul circuitelor Oktagon si Fight Code unde sportivul italian urmeaza sa lupte in viitorul apropiat. Chiar si asa, "Vlad nu a facut deloc pasul inapoi. L-am lasat uneori sa iasa in lateral pentru a evita atacurile italianului, dar niciodata nu s-a dat in spate" a declarat pentru Natiunea MMA antrenorul sau, Florin Mina.

Decizia finala a fost una pe cate de meritata, pe atat de surprinzatoare, avand in vedere miza pe care confruntarea o avea pentru sportivul italian. Egalitatea dictata de arbitrii judecatori, acasa la ei si in fata unui concurent mult mai titrat si experimentat decat Vlad  poate fi considerata o adevarata reusita pentru tanarul nostru reprezentant, care nu a implinit inca doi ani de pregatire in artele martiale.

Romanul urmeaza sa urce din nou in ring peste doua saptamani, tot in Italia dar de data asta la Torino, intr-o alta confruntare cu un sportiv din peninsula. Natiunea MMA va urmari progresul lui Vlad si va va tine la curent cu evolutia carierei sale.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA