Natiunea MMA

Vitor Belfort vs Yushin Okami, Main Eventul galei UFC 122 din noiembrie in Germania
30/08/2010

www.MMAjunkie.com


               Vitor Belfort                     vs                     Yushin Okami

O lupta la categoriea mijlocie intre principalii pretendenti la titlu, Vitor Belfort (19-8) si Yushin Okami (25-5) urmeaza sa fie Main Eventul galei UFC 122.

Surse multiple au confirmat ca se incearca organizarea acestei lupte. UFC 122 are loc pe 13 noiembrie la Konig Pilsner Arena in Oberhausen, Germania.

Asa cum MMA Junkie a raportat in mai, tabara lui Belfort se astepta ca Vitor sa fie cel care primeste urmatoarea sansa de a lupta pentru centura lui Anderson Silva. De fapt, Chael Sonnen a primit acest drept numai pentru ca brazilianul a fost fortat sa stea pe margine o vreme, din cauza unei accidentari la umar care a dus la o operatia chirurgicala.

Cu toate astea, Sonnen l-a dominat copios pe campion, si doar un ultim efort al lui Silva, si poate o neatentie din parte lui Chael, au facut ca lupta sa se incheie inainte de termen cu victoria lui Anderson. Prestatia lui Sonnen l-a determinat pe Dana White, presedintele UFC, sa declare imediat dupa lupta ca acesta merita o revansa imediata. Cum aceasta revansa nu poate avea loc decat pe sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor, Belfort vs Okami va determina probabil principalul pretendent la titlu si adversarul castigatorului revansei dintre Sonnen si Silva.

Belfort insa nu a luptat inca niciodata la categoria mijlocie in UFC. Desi vine dupa o serie de cinci victorii consecutive, singura sa aparitei intr-o gala organizata de promotia americana a fost un KO in prima runda in fata lui Rich Franklin, confruntare care a avut loc la greutatea intermediara de 88.5 kg.

Okami, in schimb, are un palmares de 5-1 in ultimele sale sase lupte, ultima sa victorie fiind insa o neconvingatoare decizie ne-unanima in fata lui Mark Munoz, iar singura sa infrangere a fost suferita in fata lui Chael Sonnen. In ciuda succeselor sale repetata, nu i-a fost inca promisa niciodata o sansa la titlu, ba mai mult a avut uneori chiar greutati sa apara pe cardurile televizate ale galelor UFC.

Cu toate astea, dupa victoria asupra lui Munoz, chiar si White a trebuit sa ii recunoasca valoare.

"Yushin Okami este unul dintre cei mai buni luptatori de categorie mijlocie din lume, si a fost asa de multa vreme" a declarat bossul UFC.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA