Natiunea MMA

Vindecat dupa operatia la cot, Fabricio Werdum vrea sa lupte in Japonia sau in Abu Dhabi
15/11/2010

Marcel Alonso - www.sherdog.com

Dupa uimitoarea sa victorie in fata lui Fedor Emelianenko, Fabricio Werdum culege roadele pe care le merita.

Imediat dupa ce a aratat spectatorilor si fanilor din intreaga lume "Submisia Anului" impotriva lui Fedor, Werdum a trebuit sa faca o operatie la cotul stang. Perioada de reabilitare i-a permis sa mediteze asupra viitorului sau; a decis apoi sa faca un tur al lumii si sa organizeze seminarii de pregatire in mai multe orase.

"Pentru ca nu am putut sa reincep antrenamentele imediat dupa interventia chirurgicala, am descoperit ca seminariile sunt o modalitate foarte buna de a imi incepe revenirea, putin cate putin. Nu puteam sa fac o alegere mai buna" spune suprestarul brazilian.

Campionul ADCC a petrecut ultimele 30 de zile calatorind prin lume: Bordeaux in Franta, Zagreb in Croatia, Abu Dhabi in Emiratele Arabe Unite si Tokyo in Japonia. Werdum a revenit si in tara unde a locuit vreme de mai multi ani, Spania, si a tinut seminarii de pregatire in Madrid, Sevillia, Malaga si Zaragoza.

"Principala mea preocupare la aceste seminarii a fost sa demonstrez un nou sistem de garda pentru MMA pe care l-am dezvoltat. Astazi, marea majoritate a luptatorilor, atunci cand sunt pe spate, nu fac decat sa inchida garda si sa primeasca lovituri din partea adversarului aflat deasupra. Cu experienta pe care o am in MMA, plus cunostintele de jiu-jitsu pe care le-am primit de la luptatori foarte experimentati ca Sylvio Behring, Marcio Coleta, Mario Reis, Otavio Couto si Renato Sobral, am dezvoltat un nou sistem de garda la sol care imi permite sa evit loviturile opoenntului meu."

"E foarte impresionant, pot sa va spun ca nu primesc nici macar un singur pumn in fata atunci cand folosesc acest sistem" a garantat campionul brazilian.

Doua luni dupa interventia chirurgicala, "Vai Cavalo", cum e poreclit Werdum, spune ca e sanatos 100% si e pregatit sa isi reinceapa antrenamentele de MMA.

"M-am folosit de aceasta calatorie sa imi fac cunostinte in Abu Dhabi si Japonia. Strikeforce vrea sa revin in martie impotriva lui Fedor sau Alistair, dar eu as vrea sa lupt inca o data inainte de asta. Nu am un contract de exclusivitate cu Strikeforce decat in SUA, si am primit o propunere foarte buna in Abu Dhabi si una in Japonia" a explicat Werdum, care planuieste sa reinceapa munca cu antrenorul Rafael Cordeiro saptamana asta.

"Am ultimul angajament perofesional in New York. De saptamana viitoare am sa revin si am sa ii ajut pe Babalu si Fernando Bettega care urmeaza sa lupte pe 4 decembrie in Strikeforce. Mana mea e la 100% acum si pana in februarie am sa fiu gata sa lupta in Abu Dhabi sau in Japonia."
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA