Natiunea MMA

Valentino Petrescu castiga titlul Ultimate Warrior Challenge din Marea Britanie, la categoria -84kg
10/10/2011

Dupa meciul de revenire a lui Cornel “Coco” Rus in promotiile din Romania, ce a avut loc la Braila dupa aproape doi ani de refacere in urma unei accidentari suferite la mana, echipa Golden Glory Romania, detasata la Ministry of Martial Arts UK, marcheaza o luna incarcata de activitati si rezultate.

 

Totul incepe la Braila –Romania, 1.10.2011, unde “Coco” Rus, insotit de antrenorul Horia Radulescu intalnesc in meciul de rezerva al promotiei SuperKombat GP pe castigatorul de anul trecut al K1-GP Lituania, Mindaugas Sakalauskas, meci in care “Coco” a condus represaliile inca de la inceput reusind sa-si impuna ritmul si sa castige la puncte un meci tactic, aratand ca este un sportive ce acum isi atinge maturitatea si care este capabil sa-si stapaneasca emotiile si agresivitatea pentru a obtine rezultatul programat in planul tehnico-tactic.

 

In aceeasi seara in UK, Sportivul Centrului de Arte Martiale Mixte Alexandru Lungu, Zsolt Balla, indrumat la colt de colegul si prietenul sau de la Ministry of Martial Arts UK, Valentino Petrescu, castiga  prin KO in repriza a 2-a, titlul Marii Britanii la categoria 93 kg impotriva campionului en-titre Steven Evans.

 

 

O saptamana mai tarziu, Valentino Petrescu si Zsolt Balla lupta in UWC 17, unde Valentino face pasul catre o noua centura, cea de la categoria 84 kg ( detinand deja titlul de la 91kg). Zsolt Balla il intalneste pe Linton Vassell in limitele categoriei 91 de kg, accidentat fiind la picior de la meciul din 1 octombrie.

 

Zsolti intra hotarat sa faca o impresie buna. Fiind la inceputul carierei in MMA, tanarul oradean este la etapa de acumulare a experientei si a definirii stilului personal de lupta. Incepe tare si puncteaza la capitolul lovituri de brate, insa mobilitatea scazuta datorita piciorului avansat accidentat din meciul trecut il pun in imposibilitatea de a apara lowkick-urile lui Linton, care cu 20 de cm mai inalt isi face bine treaba folosindu-se de alonja net superioara si incapaciteaza posibilitatea de a se deplasa si apara a sportivului nostru.

 

Pentru a nu pune in pericol prezenta in lupta din Romania, programat pe 29 octombrie in gala de la Cluj, antrenorii Horia Radulescu si Lee Catling decid sa opreasca meciul pentru a nu risca o accidentare grava la piciorul avansat sau chiar un TKO.

 

In co-main eventul galei, sportivul de la Ministry of Martial Arts, Valentino Petrescu il intalneste pe reprezentantul unei echipe cu mare renume in lume Gracie Barra, Stuart Tyre un wrestler si solist exceptional si un brawler cu o putere impresionanta de KO.

 

Valentino incepe foarte motivate cu un stand-up foarte bun care-l propulseaza deja in topul categoriei 84 kg, combina exceptional loviturile de brat cu cele de picior reusind sa mentina avantajul distantei lungi de kickbox perfectionate in urma antrenamentelor intense de K1 marca Golden Glory, alaturi de antrenorul Horia Radulescu. In urma unui schimb prelungit de brate, Valentino se alege in prima repriza cu o arcada deschisa ce va fi rapid tratata de Horia Radulescu la pauza.

 

 "Noroc cu prietenului nostru, dr. Alexandru Amarfei, care este un profesionist desavarsit si de la care am invatat o gramada de trucuri, multumita carora am reusit sa ii oprim sangerarea in pauza" spune Horia Radulescu in exclusivitate pentru Natiunea MMA.

 

Incepand din repriza a doua, Valentino demonstreaza ca nivelul grappling-ului si cel al BJJ-ului practicat la Ministry of Martial Arts de catre antrenorul de grappling si BJJ, Lee Catling, au dat cu adevarat rezultatele asteptate. Valentino controleaza foarte bine cusca, lucreaza mult din clinch , isi duce adversarul la sol si lucreaza bine din ground & pound, pastrand o postura compacta si adaptabila cu coatele bine inchise din care puncteaza mereu combinand depasirile de garda cu loviturile de pumn si cot la cap. Stuart Tyre sta toata repriva pe spate sau in peretii custii incercand prin asalturi disperate sa controleze stand up-ul lui Valentino.

 

 

Repriza a treia incepe cu un Stuart pompat care arunca crosee puternice incercand sa inchida lupta, in timp ce Valentino mentine presiunea prin pasi laterali si lovituri directe de pumn combinate cu laterale circulare de picor care taie atacurile lui Stuart. Repriza se incheie cu o roata a lui Valentino peste adversar si o incercare de finalizare cu lovitura de genunchi la cap. Victoria este obtinuta de romanul nostru la puncte, iar confruntarii dintre cei doi este desemnata ca Lupta Serii. 

 

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro 
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA