Natiunea MMA

VIDEO-Comitetul Olimpic International voteaza pastrarea luptele pe lista disciplinelor olimpice
09/09/2013Comunitatea internationala a luptelor libere si greco-romane a dus o batalie lunga si apriga pentru a salva acest sport, dar se pare ca pana la urma a fost una cu rezultat pozitiv. Comitetul Olimpic International a votat ieri pastrarea luptelor ca sport PROVIZORIU in lista disciplinelor olimpice pentru jocurile din 2020 si 2024.

Luptele aveau nevoie de 48 de voturi din partea membrilor Comitetului pentru a fi reacceptate pe aceasta lista. A primit 49, in timp ce baseball/softball-ul au avut 24, iar squash-ul 22.

In prima parte a diminetii de ieri - in Buenos Aires -  acelasi Comitet votase sa excluda luptele de pe lista celor 25 de sporturi principale, o miscare asteptata de multi dintre cei prezenti si care urmareau procesiunea. Acest lucru a permis insa aparitia posibilitatii includerii pe lista disciplinelor provizorii pentru jocurile din 2020 si 2024.

Viitorul luptelor olimpice a fost pus in pericol din luna februarie, cand biroul executiv al Comitetului Olimpic International recomandase excluderea lor de pe lista celor 25 de sporturi de baza de la Olimpiada de vara.

Chiar daca nu e inca o lupta castigat in totalitate, luptele au obtinut o prima victorie dintr-un razboi de durata pentru a isi pastra prezenta in randul disciplinelor olimpice.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA