Natiunea MMA

VIDEO - UFC 118 - Edgar il invinge din nou pe BJ Penn; Couture il sugruma rapid pe toney
29/08/2010

Brian Knapp - www.sherdog.com

Frankie Edgar s-a dovedit din nou a fi adevarata kryptonita pentru fostul "superman" al categoriei usoare, BJ Penn. El a reusit sa isi pastreze titlul cu inca o prestatie aproape perfecta in Main Eventul UFC 118 "Edgar vs Penn 2" ce a avut loc aseara la TD Garden in Boston. Toti trei arbitrii judecatori au dat acelasi scor, 50-45 in favoarea lui Frankie.


(PENTRU A PUTEA VIZIONA CLIPUL, TASTATI PAROLA 6744567 in casuta alba si apoi click pe OK)

"Ma simt de parca pot sa merg pe apa" a spus Edgar dupa lupta.

Edgar a punctat cu combinatii de doua si trei lovituri pe inreaga durata a luptei, a reusit doborari solide in prima si a doua runda si l-a dominat pe mult laudatul hawaian in toate fazele confruntarii. Penn s-a aratat vizibil frustrat dupa primele cinci minute de lupta, si situatia lui nu s-a imbunatatit nici in celelalte reprize.

"Frankie a luptat superb. El e invingatorul" a declarata BJ dupa lupta. "Nu am nimic rau de spus despre el. A luptat cu mine de doua ori. A plecat de fiecare data acasa cu decizia arbitrilor. Ce poti sa mai spui? A parut sa fie la fel ca lupta de data trecuta. S-a descurcat foarte bine. Tot respectul. Trebuie sa ma gandesc foarte bine la ce s-a intamplat."

Prima lupta dintre cei doi, la UFC 112 din aprilie, a fost castigata tot de Edgar, prin decizie, dar a fost inconjurata de controverse. Revansa nu a lasat insa loc de nici o discutie.

 

COUTURE, ASA CUM ERA DE ASTEPTAT, IL DOMINA PE TONEY

In co-Main Eventul serii, legenda UFC Randy Couture l-a dominat copios pe fostul campion mondial de box profesionist James Toney, si l-a invins prin submisie cu o sugrumare triunghi dupa doar 3 minute si 19 secunde trecute din runda 1.

(PENTRU A PUTEA VIZIONA CLIPUL, TASTATI PAROLA 56723 in casuta alba si apoi click pe OK)

Couture l-a pus la podea pe adversarul sau, mai greu cu 10 kg, dupa doar 30 de secunde cu o doborare la un singur picior, si a trecut imediat in pozitie dominanta superioara. De acolo, sfarsitul a fost o chestiune de timp. Loviturile de brate ale lui Randy l-au inmuiat pe Toney si l-au pregatit pentru sugrumare. Dupa o scurta ajustare a pozitiei, Couture a inchis triunghiul de brate, a trecut in lateral si a asteptat ca Toney sa se recunoasca invins.

"A fost exact cum ne-am pregatit sa fie" a spus Randy. "Nimeni nu prea incearca o doborare la un singur picior in MMA. Stiam ca pozitia de boxer a lui Toney imi da sansa la asa ceva, si chiar a mers. Am lucrat la sugrumarea triunghi de mai mult de un an de zile, asa ca a fost extraordinar sa o reusesc in cele din urma."

La 47 de ani, Couture a avut cateva sfaturi pentru adversarul sau.

"Cred ca, realistic vorbind, chiar daca s-a antrenat noua luni, e foarte scurt timpul pentru a invata tot ce trebuie sa stie in artele martiale mixte. Sunt un mare fan al boxului. Il respect pe Toney ca a incercat sa lupte aici. E primul boxer care face lucrul asta. Cred ca toti baietii din MMA iubesc boxul, si sper ca acum vor fi mai multi boxeri ca James care vor iubi MMA-ul."

Toney recunoaste meritele lui Couture si promite sa revina.

"Nu ma asteptam sa fie asa de agresiv la inceput. M-a prins nepregatit. M-a dus la sol, si nu am putut sa mai ies din sugrumarea triunghi. Dar am sa revin. Nu sunt un om care renunta asa usor."

 

MAIA IL DEPASESTE LA PUNCTE PE MIRANDA

Intr-o lupta intre doua centuri negre in BJJ, fostul pretendent la titlul categoriei mijlocii, Demian Maia, l-a neutralizat pe Mario Miranda cu doborari, control pozitional si incercari repetate de submisie in drumul spre victoria prin decizia unanima a arbitrilor. Toti trei arbitrii au indicat acelasi scor, 30-27 pentru Demian.

Maia a reusit cinci doborari pe durata luptei. A fost aproape de doua ori sa reuseasca un armbar, dar Miranda, in ciuda oboselii evidente, a scapat de fiecare data. Demian a pus punctul pe i in runda a treia cu o pereche de doborari.

Dublu campion mondial de BJJ, Maia a incercat tot ce a putut sa incheie lupta inainte de termen, dar Miranda a refuzat sa ii faca pe plac.

 

MAYNARD CASTIGA DREPTUL DE A LUPTA PENTRU TITLU

Gray Maynard a boxat foarte pragmatic si l-a pus la pamant in mod repetat pe Kenny Florian, reusind sa obtina decizia unanima a arbitrilor, ramanand astfel neinvins si castigandu-si dreptul de a lupta pentru titlul categoriei usoare. Scorul a fost 30-27, 30-27 si 29-28.

"Sunt foarte bucuros ca am ajuns in postura de a lupta pentru centura de campion" a spus Gray dupa lupta. "Indiferent daca ma iubiti sau ma urati, am muncit enorm pentru asta."

Strategia lui Maynard a fost clara inca de la inceput.

"Am incercat sa il fac sa se arunce asupra mea. Nu face asta foarte des, asa ca am incercat sa il determin sa ajunga acolo. Poate doua lovituri la rand, iesire in distanta, urmarire, doua lovituri si poate o incercare de doborare."

MARCUS DAVIS VS NATE DIAZ (pentru tudorpetre - multumim pentru parere)


(PENTRU A PUTEA VIZIONA CLIPUL, TASTATI PAROLA 5747655in casuta alba si apoi click pe OK)
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA