Natiunea MMA

VIDEO - Rezultatele galei Its Showtime Atena, desfasurata aseara in capitala Greciei
12/12/2010

11 decembrie a fost o zi plina pentru iubitorii sporturilor de contact din intreaga lume. Mai multe evenimente importante au avut loc pe mapamond, de la K-1 World Grand Prix 2010 in Tokyo, pana la UFC 124 in Montreal si It's Showtime Atena, in capitala Greciei.

Cu un fight card plin de nume mari din kicboxul mondial, promotia olandeza It's Showtime a mers pentru prima data in tara unde s-a nascut democratia moderna, Grecia.

Pentru ca cei mai importanti luptatori de categoriei grea din lume erau angrenati in Finala de la Tokyo, capul de afis a fost tinut de categoria MAX -70kg.

Dupa ce initial chiar campionul K-1 la aceasta divizie de greutate a fost anuntat ca participant, Andy Souwer, considerat de multi ca numarul 2 in lume, a trebuit sa ii ia locul dupa ce Giorgio Petrosyan s-a accidentat din nou la mana. Andy nu a dezamagit insa, si l-a invins pe puternicul luptator de Muay Thai Pajonsuk SuperPro Samui.

Tot aseara a fost pus in joc si titlul categoriei -70kg a promotiei olandeze. Pentru el au urcat in ring campionul en-titre, Murat Direkçi, si challengerul Chris Ngimbi. Cinci reprize mai tarziu, crainicul de ring anuntat noul detinator al titlului, pe Ngimbi, dupa o lupta disputata dar in care, mai ales pe ultima parte, africanul a dominato destul de evident.


Dupa ce al doilea titlul pus in jos aseara, la categoria -61kg MAX, a intrat in posesia lui Sergio Wielzen, dupa confruntarea cu Masahiro Yamamoto, surpriza serii a aduso confruntarea dintre Gago Drago si Yavuz Kayabasi.

Desi intra ca mare favorit, fiind vazut de multi specialisti si fani drept unul dintre cei mai buni luptatori din lume la categoria -70kg, Drago a trebuit in cele din urma sa se recunoasca invins prin decizia ne-unanima a arbitrilor judecatori.

Rafal Dudek, desi este privit de multi drept un posibil viitor superstar in categoria -70 kg, nu s-a ridicat la nivelul asteptat, si a trebuit sa se recunoasca invins de unul dintre cei mai constanti si mai bine pregatiti luptatori din lume, Chahid Oulad el Hadj. Victoria venit in urma deciziei ne-unanime a arbitrilor judecatori.

Si categoria grea a fost prezenta aseara in capitala greciei. In prima lupta, Wendell Roche a trecut destul de usor de favoritul publicului local Antonis Tzoros, dupa ce grecului i s-a terminat gazul, tot prin decizia arbitrilor de ring.

Cea mai asteptata lupta de la categoria grea a fost cea intre mult mai titratii Alexey Ignashov, odata unul dintre cei mai buni luptatori de kickbox si muay thai din lume, si olandezul Tomas Hron, poreclit si "Sarpele cu clopotei". La final, olandezul a iesit invingator si a arata publicului prezent ca gloria "Scorpionului rosu" e de mult trecuta, iar noua generatie de kickboxeri are un cuvant din ce in ce mai greu de spus in acest sport.

 

Victor Corobea - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA