Natiunea MMA

VIDEO - Rezultate bune obtinute de lotul Federatiei Romane de Kempo la Europenele FILA din Ungaria
04/04/2013

Prezentă pentru prima oară la Campionatul European FILA, România a obţinut prin sportivii lotului naţional de Kempo coordonat de Amatto Zaharia si Victor Pavel, locul III pe naţiuni la finalul primei zile de competiţie desfăşurată pe proba Pankration (Kempo Knockdown), această performanţă demonstrând incă odată valoarea şi calitatea luptătorilor FR Kempo. România a fost devansată de Ukraina (locul I) şi Rusia (locul II), ţări cu o mare traditie în sportul de luptă, adversari de notorietate ai reprezentativei noastre în ultimii 10-15 ani.
 

 
La finalul celei de-a doua zi de concurs, naţionala de Kempo a României s-a clasat pe locul II pe naţiuni la proba MMA, dupa Rusia, dar devansand Ucraina.
 


In a treia zi de concurs – proba Grappling, Romania nu a reusit obtinerea vre-unei medalii.In cea de-a patra si ultima zi a Campionatelor Europene FILA, Romania a reusit cu greu obtinerea unei medalii de bronz la proba BJJ prin Luana Bodescu, sportiva legitimata la CS Chimia Rm. Valcea. Luana a disputat 3 meciuri castigand doua dintre acestea, ambele prin submission.

Serafim Stefan si Doczi Marius s-au clasat pe locul IV, desi fiecare dintre ei au reusit sa castige prin submission cate unul dintre cele 3-4 meciuri disputate, iar Marius Varlan si Doczi Vasile, s-au situat pe pozitia V-VII a clasamentului.

Trebuie precizat ca in FILA, ca dealtfel in absolut orice federatie sportive internationala serioasa, nu exista campioni europeni sau mondiali pe fiecare nivel de pregatire. Nu exista “campioni europeni sau mondiali la centuri albe”, “campioni europeni sau mondiali la centuri albastre”  aceasta inflatie dar si aceasta modalitate de acordare a titlurilor de campioni fiind considerata pe buna dreptate o trecere in derizoriu a insasi notiunii de “campion european sau mondial”. Si este si normal sa fie asa. Cum ar fi daca in AIBA (boxul olimpic) sau in IJF (judo) am vedea acordate asa-zise titluri de campioni de genul “campion european de incepatori”, “campion european de intermediari”, “campion european de avansati”? In toate sporturile olimpice, ca si in cele neolimpice care doresc accederea catre CIO, nu exista decat "coltul rosu/albastru sau alb/albastru, nu exista decat un singur campion european sau mondial pe o categorie de greutate, doar acela fiind considerat un campionul adevarat.

Analizand situatia si avand in vedere nivelul extrem de ridicat al sportivilor participanti in competitiile FILA in probele Grappling/BJJ comparativ cu nivelul sportivilor romani din acest domeniu, Federatia Romana de Kempo va incepe chiar din aceasta saptamana cautarea unor solutii de pregatire si antrenament specific, pentru ca la Campionatele Mondiale FILA, ce vor avea loc in Canada intre 12-15.iunie.2013, prestatia lotului national de Grappling/BJJ sa fie una cel putin la fel de buna ca cea a lotului de Kempo MMA.”

 Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.romagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA