Natiunea MMA

VIDEO - Mitul sumelor fabuloase platite de sponsori luptatorilor UFC
27/09/2010

Jonathan Snowden - www.bloodyelbow.com

In comparatie cu atletii din alte sporturi, starurile UFC sunt platite mult mai putin. Procentul din venituri pe care Zuffa Inc, compania mama a promotiei americane, il imparte cu luptatorii sai este microscopic. Organizatia castiga milioane, pe cand uni dintre luptatori fac mai putin decat 10.000$. Suporterii acestui sistem apara politica celei mai mari promotii de arte martiale din lume spunand ca luptatorii isi completeaza veniturile cu sume mari de la sponsori.

Cercetarile mele au indicat ca nu e asa. Desi cei mai multi agenti, manageri si luptatori nu vorbesc public despre venitul lor din publicitate, un sondaj printre luptatori, de la cel mai inalt nivel si pana la cel mai scazut, a aratat discrepanta dintre realitate si imaginatia multora. Matt Mitrione a aratat fanilor o frantura din realitatea financiara a unui luptator in UFC. Dupa lupta, Matt si-a concediat agentul Malki Kawa in direct la televiziune, si a pus punctul pe i intr-un interviu cu Ariel Helwani dupa gala.

"A facut cea mai proasta treaba cu sponsorizarile. Pentru o lupta televizata mi-a adus 5.000 $. Cinci mii pentru o lupta televizata in direct. Asta e inacceptabil."

Aceasta suma e fara discutie foarte scazuta. Dar pentru un luptator de pe Tabelul Secundar al UFC, nu e chiar asa de minuscula. Asta e nivelul financiar cu care avem de-a face. Asta e suma pentru care Matt Mitrione se expune la pericolele unei lupte profesioniste de MMA, dupa ce a admis deja ca are anumite probleme medicale.

"Va garantez ca am contuzie la creier. Nu mai gandesc la fel de clar cu o faceam alta data, nu mai sunt la fel de aspru in gandire ca mai demult. Uneori stalcesc si cuvintele. Memora mea pe termen scurt nu e prea grozava. Nu am dureri de cap, dar stiu ca am ceva probleme."

Luptatorii din UFC si nu numai se expun la mari riscuri pentru a ne distra pe noi. Mi-ar place sa ii vad platiti pe masura pericolului cu care au de-a face. E clar ca o aparitie fugara la televiziune nu va aduce veniturile necesare pentru o companie de haine sau de produse sportive sa il plateasca prea mult pe un sportiv. Promotia trebuie sa faca asta. E timpul.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA