Natiunea MMA

VIDEO - Ion Pascu castiga Main Eventul galei de Sanshou PRO impotriva lui Attelly Stephan la Paris
01/02/2011

Ion Pascu, multiplu campion national de Wushu Sanshou, a participat la gala "Championnnat D'Europe de Boxe Chinoise Pro", organizata de Comitetul Francez de Wushu pe data de 29 ianuarie, in Paris.


Ion Pascu alaturi de Petru Grindeanu, secretarul Federatie Romane de WuShu, si de adversarul de sambata seara.

Domnul Grindeanu a declarat pentru Natiunea MMA ca alegerea lui Pascu pentru a raspunde invitatiei adresate de partea franceza a fost una logica, avand in vedere palmaresul si valoarea sportivului nostru.

"Am avut inca doua variante pe langa el, dar l-am ales pe Pascu pentru ca este component al Lotului National si un sportiv de mare valoare, chiar daca a trebuit sa scada in greutate de la aproape 90kg pana la -85kg intr-o perioada foarte scurta" a spus Petru Grindeanu.

In plus, Federatia Romana de Arte Martiale, departamentul de WuShu, incearca punerea in scena a unei gale profesioniste de Sanshou la noi in tara, in viitorul apropiat, unde sa fie invintati pe baza de reciprocitate si sportivi valorosi din Franta sau din alte tari cu o puternica scoala de WuShu, conform Secretarului General al FRAM, domnul Grindeanu.

Un obisnuit al turneelor fianle ale Campionatelor Europe si Mondiale de Wushu, adversarul sau a fost Attelly Stephane.  Francezul a luptat in 2009 in chiar finala categoriei 85kg a Europenelor de Sanshou cu Andrei Stoica, dar a trebuit sa se recunoasca invins in cele din urma de sportivul roman.

Lupta de sambata seara dintre cei doi s-a dovedit a merita pe deplin statutul de Main Event al galei profesioniste de Sanshou, Ion Pascu reusind la final sa castige la puncte in fata experimentatului sau adversar francez.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA