Natiunea MMA

VIDEO - Cătălin Moroşanu a câştigat SuperKombat Podgorica şi s-a calificat la Final 8
26/02/2012

Cătălin Moroşanu a devenit, sâmbătă seară, primul român din istorie calificat la turneul Final 8 a SuperKombat programat în luna octombrie după ce a câştigat piramida de patru de la World Grand Prix Podgorica. Sportivul ieşean a fost, de altfel, adulat la final de cei peste 7.000 de spectatori prezenţi la Moraca Arena din Capitala Muntenegrului.

În cel de-al doilea meci din semifinale, Moroşanu l-a făcut KO în repriza a doua pe Utley Meriana cu o lovitură înaltă de picior, reuşind de departe cea mai spectaculoasă execuţie a galei. În prima semifinală, Anderson Braddock Silva a câştigat la decizie duelul cu rusul adoptat de Germania, Nikolaj Falin.

Sub privirile legendelor Remi Bonjaski şi Branko Cikatici, prezenţi în sală, în ultimul act al piramidei, elevul lui Mihai Constantin a făcut un meci aproape perfect în faţa mult mai titratului Anderson “Braddock” Silva. De altfel, toţi cei trei arbitri-judecători au decis victorie clară pentru român la capătul celor trei reprize la prima sa participare într-o piramidă. În octombrie, alături de alţi trei sportivi care se vor califica din următoarele gale, Moroşanu se va alătura celor patru care au obţinut biletele încă din 2011, ca urmare a faptului că au participat la marea finală de la Frankfurt: Sergey Lascenko, Ismael Londt, Erhan Deniz şi Pavel Juravliov. Acolo, vor avea loc patru meciuri, iar învingătorii se vor duela în marea finală din noiembrie. SuperKombat revine în aprilie, în capitala Austriei, Viena.

Revenire de senzaţie pentru Cătinaş

După o pauză de aproape un an şi jumătate, Raul “Iron” Cătinaş s-a întors în circuitul SuperKombat cu o victorie în faţa lui Yuksel Aydin. Turcul a fost numărat de două ori în primele două reprize, însă a reuşit să reziste loviturilor extrem de puternice ale luptătorului român şi să termine meciul în picioare.

În ultimul meci al galei, Ionuţ Atodiresei a pierdut la decizie meciul cu vlahul Saşa Jovanovic după un meci extrem de strâns.

Rezultate complete SuperKombat World Grand Prix Podgorica:

Meci rezerve: Brian Douwes (Olanda) l-a învins prin KO tehnic în repriza a treia pe Dzevad Poturak (Bosnia-Hertegovina)

Semifinală 1: Anderson Silva (Brazilia) l-a învins la decizie unanimă pe Nikolaj Falin (Germania)

Semifinală 2: Cătălin Moroşanu (România) l-a învins prin KO în repriza a doua pe Utley Meriana
(Curacao)

Superfight: Raul Cătinaş (România) l-a învins la decizie unanimă pe Yuksel Ayaydin (Turcia)

Superfight: Andrei Stoica (România) l-a învins la decizie majoritară pe Redouan Cairo (Surinam)

Superfight: Ismael Londt (Surinam) l-a învins prin KO în prima repriză pe Vladimir Toktasynov (Germania)

Superfight: Goran Radonjic (Muntenegru) l-a învins la decizie unanimă pe Frank Muno (Spania)

Finală piramidă: Cătălin Moroşanu (România) l-a învins la decizie unanimă pe Anderson Silva (Brazilia)

Superfight: Saşa Jovanovic (Austria) l-a învins la decizie unanimă pe Ionuţ Atodiresei (România)

Aproape de un scandal diplomatic

Evenimentul transmis la nivel internaţional în peste 80 de ţări a fost la un pas de a declanşa un scandal diplomatic după ce la finalul meciului dintre Andrei Stoica şi surinamezul Redouan Cairo, românul a făcut o gafă încercând să răspundă în limba engleză. Intervievat în direct la Eurosport, cel mai mare dintre fraţii Stoica a folosit o expresie considerată rasistă: “the nigger fighter”.

Ulterior, în faţa celor 7.000 de fani din tribune, dar şi a milioanelor care urmăreau gala la televizor, promotorul Eduard Irimia a explicat situaţia chiar alături de preparatorul fizic al lui Andrei, Alejandro, care este la rândul său de culoare. “Nu am nici cea mai mică problemă cu oamenii de culoare. Mai mult, Benny Adegbuy, care este jumătate african, este cel mai bun prieten al meu. Am foarte mulţi prieteni de culoare. Nu cunosc foarte bine engleza şi de aici am făcut eroarea. Mi-am cerut deja scuze şi o mai fac încă o dată”, a spus luptătorul în vârstă de 24 de ani.

Alin Huiu - Ofiter de presa SuperKombat
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA