Natiunea MMA

VIDEO - Alistair Overeem a fost suspendat noua luni pentru testul anti-doping pozitiv din 27 martie
25/04/2012

Alistair Overeem a stat in fata Comisiei Atletice a Statului Nevada ieri dimineata, si a incercat as explice rezultatele testului anti-doping picat. El a dat vina pe medicamentele anti-inflamatorii folosite pentru tratarea coastelor la care era accidentat, si care ar fi cauzat nivelul ridicat de testosteron descoperit in sangele sau.

El a cerut o perioada de 45-60 de zile sa aduce experti care sa ii sustina cauza si sa dea un suport stiintific afirmatiilor sale.

Pentru ca doctorul care i-a prescris medicamentatia care ar fi cauzat cresterea nivelului de testosteron era prezent la audieri, Comisia i-a respins insa cererea,

Overeem a declarat ca l-a vizitat pe doctorul Hector Oscar Molina din Dallas, Texas, la recomandarea unui coleg de-al sau de pregatire, Tra Tellingman. Nu a incercat sa afle mai multe date despre el, si nici nu a intrebat ce continea fiola cu care l-a injectat acesta pe 12 ianuarie. Mai mult, el a recunoscut ca s-a tratat singur cu acelasi tip de fiola si cu seringile pe care Dr. Molina i le-a furnizat, pe 23 martie.

Molina a declarat ca nu i-a spus sportivului faptul ca in amestecul din fiola se gasea si testosteron, iar Alistair nu a intrebat nimic despre continutul ei.

Dupa aproape doua ore de intrebari si raspunsuri intre cele doua parti, Comisia a refuzat sa ii ofere lui Overeem liceenta de lupta. Mai mult, ei au dictat o suspendare de noua luni pentru sportivul olandez. El poate sa reaplice pentru o liceenta de lupta dupa 27 decembrie.

In 2004, Dr Molina a fost amendat 25.000$ si oprit sa mai practice medicina pentru trei ani din cauza ca a prescris substante interzise si periculoase prin internet, fara a stabili "o relatie profesionala doctor-pacient".

Conform declaratiilor directorului Comisiei Atletice a Statului Nevada, Overeem a plecat rapid spre masina sa imediat dupa terminarea conferintei de presa in 27 martie, pentru a incerca sa evite recoltarea de probe necesare pentru testul anti-doping surpriza. El a pretins ca nu stia despre testul surpriza, desi oficialii UFC i-au anuntat pe sportivi chiar inainte de acea conferinta de presa ca trebuie sa se supuna unui test.

Mai mult, Overeem a justificat aparenta sa graba de a parasi locul conferintei de presa ca fiind cauzata de incercarea de a evita sa fie servit cu acte legale de chemare in judecata pentru procesul sau cu Golden Glory.

Avocatul sau a declarat ca Alistair s-a retras de buna voie din lupta programata pe 26 mai impotriva lui Junior dos Santos pentru a putea respecta procedurile Comisiei. El a fost deja inlocuit de Frank Mir.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA