Natiunea MMA

VIDEO - "Street Fighting" Baia Mare, organizare de nota 10, spectatori...cam putini
27/10/2011

12 concurenti, impartiti pe doua categorii de greutate (-85 si +85 kg), au participat la prima editia a galei "Street Fighting", care a avut loc in sala polivalenta din Baia Mare duminica seara. Din Baia Mare a evoluat in singur luptator, Simionel Ciupei, acesta pierzand in compania bucuresteanului Ciprian Chiru. Gala a fost organizata de "Dede" Ciupei si Academia de Arte Martiale Wing Chun Close Range Combat Romania, prin Clubul Sportiv Wing Chun Baia Mare.

"Am organizat o gala de arte martiale, ceva mai diferit decat ce s-a vazut pana acum. E un sistem de lupta MMA, "Mixed Martial Arts", avem luptatori din diferite stiluri de arte martiale si karate, din toate tehnicile si toate stilurile. Speram ca vom transforma aceasta gala intr-o traditie. Regulamentul este cel specific MMA, cu mici particularitati. Suntem oarecum niste pionieri in acest domeniu, pentru ca gale de MMA nu s-au facut multe in tara si e o premiera in aceasta zona", a declarat Elian Micu, acesta anuntand premii totale plasate undeva in jurul sumei de 3.000 euro, oferindu-se atat premii pentru lupte castigate, cat si pentru participare.

Simionel Ciupei, singurul concurent din Baia Mare, a declarat la iesirea de pe suprafata de lupta: "Nu e neaparat un regulament strict dupa care luptam, ci unul mixt, de tip MMA, care genereaza un sport mai complex decat in cazul altor lupte. Cei care vin la street fighting au facut box, kick boxing, lupte, judo etc. Este printre cele mai complexe sporturi care exista, un sport care peste hotare este mult mai promovat, mult mai spectaculos. La noi, dat fiind ca este prima oara cand am organizat in Baia Mare asa ceva, a fost si putina lume si foarte reticenta. Trebuie sa fii foarte hotarat sa practici un astfel de sport, in rest, e nevoie de pregatire multa sau foarte putina, in functie de cat esti de talentat. Pentru mine acesta a fost si primul, dar si ultimul meci. Nu eram foarte pregatit pentru lupta la sol, mai mult stilul meu de lupta este in picioare, dar n-am reusit sa il tin acolo. L-am ales pe cel mai bun din competitie, ca sa invat ceva si ca sa vad unde mi-e nivelul. Nu cred ca voi mai concura..."

Ciprian Chiru a declarat: "Sunt anumite reguli, la prima vedere greu de inteles, dar sunt niste reguli pe care le respectam. Suntem sportivi veniti din stiluri diferite si fiecare incearca sa isi impuna stilul lui. Eu am facut lupte si incerc acum cu MMA-ul sa ajung cat mai sus. E nevoie de multa munca, antrenament si pregatire din timp. Despre baimarean n-am stiut prea multe, dar am incercat sa ma impun".


Rezultate inregistrate la categoria -85 kg

Lupta 1: Ciprian Chiru (Bucuresti, 83 kg) - Simionel Ciupei (Baia Mare, 83 kg); a invins Ciprian Chiru;
Lupta 2: Adrian Chirita (Mangalia, 70 kg) - Zoltan Moldovan (Cluj Napoca, 70 kg); a invins Adrian Chirita;
Lupta 3: Renato Agafitei (Piatra Neamt, 75 kg) - Adrian Valean (Satu Mare, 75 kg); a invins Adrian Valean;
Lupta 4: Marius Caminski (Piatra Neamt, 84 kg) - Martin Kalucz (Ungaria, 85 kg); a invins Martin Kalucz.

La categoria +85 kg, s-a luptat in sistem tip piramida, locul I fiind cucerit de Attila Petrovszki (Ungaria, 96 kg), pe II s-a plasat Seriu Breb (Oradea, 95 kg), Bobi Calin (Piatra Neamt, 115 kg) a obtinut locul III. A mai concurat Razvan Salajan (Hunedoara, 100 kg).

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA