Natiunea MMA

Un interviu despre viitorul kickboxului mondial cu Simon Rutz, proprietarul It's Showtime - Partea 1
24/01/2011

Un interviu acordat in exclusivitate pentru Fraser Coffeen , de la LiverKick.com

LiverKick.com - E mare pacat ca nu mai organizati gala de la Amsterdam Arena in acest an. Cand ai inceput sa gandesti ca acest show nu va mai avea loc?

Simon Rutz: Stim de cativa ani buni ca promotia K-1 are mari probleme, dar acum cateva luni mi-au spus ca au un nou investitor. Acesta a fost motivul pentru care am fost de acord sa cooperam pentru Amsterdam ArenA in luna mai din acest an. In jurul Caraciunului am simtit ca ceva nu e in regula cu aceasta situatie, pentru ca nu mi-au mai raspuns la cereri.

LK - Care erau planurile pentru acest show?Aveai deja luptatori pregatiti pentru asta?

SR: Cand It's Showtime si K-1 coopereaza, imi spun parerea intotdeauna, si in cea mai mare parte se folosesc de asta. Sugestiile mele pentru acest an erau Badr Hari vs Gokhan Saki, Peter Aerts vs Tyrone Spong, Hesdy Gerges vs Alistair Overeem, Errol Zimmerman sau cineva asemanator.

LK - Am auzit recent ca cei de la K-1 nu isi platesc luptatorii, si stiu ca inclusiv Giorgio Petrosyan are probleme cu asta anul trecut. Sunt luptatori ai It's Showtime sau Black Label (compania de management a lui Simon Rutz) care nu au fost platiti de K-1?

SR: Da, urmatorii luptatori nu au fost platiti pentru ultima lupta: Melvin Manhoef, Tyrone Spong,  Daniel Ghita, Hesdy Gerges, Gago Drago, Pajonsuk, Dzevad Poturak, Chahid, iar Giorgio Petrosyan inca trebuie sa isi primeasca bonusul pentru victoria din K-1 MAX de anul trecut. Sunt multi bani restanta! Nu imi las niciodata sportivii sa lupte inainte de a fi platiti pentru ultima lupta. Am auzit ca sunt oameni care nu si-au primit banii pentru ultimele 4 lupte.

LK - Avand in vedere aceste probleme, ce trebuie sa faca, in opinia ta, K-1 pentru a supravietui?

SR: Au nevoie de multi bani, si trebuie sa imi ceara sfatul (si sa faca ceva cu el), pentru ca fac multe lucruri prostesti.

LK - Daca nu fac rost de bani, si daca nu supravietuiesc, ce va insemna asta pentru kickbox si It's Showtime?

SR: Daca nu supravietuiesc, va fi rau pentru sport si pentru multi luptatori. Pentru It's Showtime, ar insemna sa devenim cea mai mare organizatie de kickbox din lume si toata lumea isi va indrepta atentia spre noi. Avem din ce in ce mai mult de lucru. Am inceput deja sa vedem o miscare dinspre K-1 catre It's Showtime. Aproape in fiecare zi vorbesc cu oameni din jurul lumii care vor sa organizeze o gala It's Showtime in tara lor.

LK - Ai lua in considerare cumpararea K-1?

SR: De ce sa fac asta? Am brandul meu si compania mea care e sanatoasa si merge bine. Si in plus, ce cumpar? O gramada de probleme. Numele K-1 este foarte mare, dar eu deja am un nume mare. Am sa imi tin banii in buzunar.

LK - Ai spus ca vorbesti cu oameni din jurul lumii, iar anul asta pare sa fie unul foarte important, cu gale noi in Anglia, Germania si Spania. Ai ceva detalii despre aceste gale?

SR: Orarul nostru pentru acest an este, in momentul asta: 6 martie - Amsterdam, Olanda; 26 martie - Bruxelles, Belgia; 14 mai - Lyon, Franta (inca nesemnata); mai - Manheim, Germania (inca nesemnata); 11 iunie - Varsovia, Polonia; 23 iulie - Sochi, Rusia; 27 august - Sarajevo, Bosnia; 18 septembrie - Amsterdam, Olanda; 24 septembrie - Manchester, Anglia (inca nesemnata); 8 octombrie - Geneva, Elvetia; sfarsitul lui decembrie, in Amsterdam, editia de Craciun. Suntem in discutii pentru gale in Spania, Ucraina si Australia. Dupa cum vezi, suntem foarte ocupati. Avem cel putin 10 gale mari in acest an, poate 12.

LK - Stii ca trebuie sa te intreb asta: exista mai multe informatii pentru o posibila venire in SUA?

SR: Sunt din ce in ce mai interesat de gale It's Showtime in SUA. Saptamana trecuta, un canal TV din America a cumparat drepturile de televizare pentru galele noastre, asa ca e un start bun. Sunt in discutii cu mai multe persoane pentru a vedea ce posibilitati sunt in SUA. Dar cand vom incepe, o sa o facem la scara mica, cu gale pentru 2000 de oameni.

LK - Cu toata aceasta expansiune, unde vezi It's Showtime in urmatorii 2 ani?

SR: Pff......acum 6 luni am spus ca in 5 ani It's Showtime va organiza intre 15 si 20 de gale pe an, dar totul se misca asa de repede incat deja de anul viitor am putea avea 15 gale deja.

Partea a doua a interviului va fi prezentata maine, cu subiecte ca retragerea lui Remy Bonjasky, Cosmo Alexandre, controversa Hesdy Gerges vs Semmy Schilt, si desigur Badr Hari.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA