Natiunea MMA

Un drept la replica si cateva comentarii catre NatiuneaMMA
06/12/2010


                    Alexandru Teodor Amarfei

Vorbe elevate, atitudini ascunse murdare, fapte minuscule


Doresc sa fac clar un lucru pe care l-am discutat deja cu dl. Horia Ciocan: nu concep in niciun fel ca replica prezenta la niste lucruri alaturi cu adevarul si bunul simt scrise de unii colaboratori la natiuneamma sa devina inaugurarea unui sir de polemici, pentru ca, in acest fel, le-as implini acestor domni jocul: ei gasesc un site unde sa scrie lucruri anapoda despre sport; oamenii, dupa un timp, devin nervosi, si uite asa, din obscur personaj pe la colturile sportului, devii „cineva” (sigur, dupa scara lor de valori), pentru ca se agita lumea sa-ti corecteze minciunile, prostiile, murdariile spuse sau insinuate cu rea credinta.

Dar sa trecem la obiect.

In articolele d-lui Franco Montaguti se petrece o mare ciudatenie. Daca antrenorul titular al unui sportiv nu e agreat de dansul, dar luptatorul a facut o luna sau macar o saptamana de antrenamente cu altcineva, pe care dl. Montaguti il are pe lista de stimabili, brusc, la orice mentiune despre sportivul respectiv, antrenorul titular, cel care munceste cu sportivul, care are partea cea mai grea a raspunderilor si care transpira cel mai mult, e pomenit cel mult ca o frana, un incapabil care a avut noroc sa-i lucreze omul cu altii, un nene aflat si el, din greseala, pe acolo. Meritele le detine altcineva, de pe listele arbitrare ale d-lui Montaguti. Mihai Barbu a fost bagat in ceata de Panaite si subsemnatul, singurele lucruri bune din cariera actuala in kickbox le-a invatat la box. Adrian Mitu n-a primit de la Falcusan decat piedici, motorul carierei lui Mitu este Emilio Beker. Cand nu merge asa, o dam pe aluzii „subtile”: fratii Stoica sunt suspecti de dezvoltare accelerata a muschilor (stim toti ce inseamna asta); Bogdan Stoica poate e si blatist ca prea a cazut Poturak jr. repede. Si tot asa, si din nou asa. Vorbiti serios, d-le Montaguti, ca aveti dv. informatii de prima mana despre toate lucrurile astea? De unde, din fata televizorului? Ati fost de fata la Local Kombat Sibiu cand am intervenit de urgenta pentru simptome de dereglarea centrilor respiratori la Poturak, cu medici de la salvarea sibiana pe care-i vedeam prima data in viata, si care sunt cu totul departe de ideea de a pune un diagnostic la care evolutia putea fi fatala numai de dragul de a ne face un blat noua si d-lui Irimia? Ati fost in sala la dl. Falcusan asa des ca sa stiti cine-i tine pads lui Mitu? Ati vazut genunchi prin salt, knockdown dat cu spinning backfist si TKO cu voleu de genunchi predate in sala de box din Rm. Valcea unde a pus Mihai Barbu manusi in maini prima data? Ati luat probe de urina lui Andrei Stoica la Sarajevo? Si daca da, ati luat si lui Overeem la Seul si ati conchis ca Stoica e mai vinovat ca Overeem? Va spun eu ce ati vazut si ce ati probat, ati vazut ca minciuna se propaga usor, adevarul, dupa ce unul ca dv. manjeste oameni cu noroi in urma unui „drept la opinie” e mai greu de dovedit, mai ales cand acuzi pe toti de zeci de tampenii una dupa alta.

In numele dreptului la opinie nu aveti nicio cadere, oricate „credentials” ne aratati, sa exercitati „drepturi de dezinformare”. In felul in care procedati dv., draga domnule, pot si eu iesi sa spun ca mama unui coleg antrenor e proxeneta iar respectivul – traficant de droguri. Si va ramane sa demonstrati ca nu e asa. Eu o sa surad inocent cand va enervati, spunand ca nu sunteti in stare sa pastrati o atmosfera elevata. Iar daca vreau sa fiu inca mai infect, nici nu scriu eu. Pun pe altii sa o faca, la mine pe site, si ridic din umeri: e parerea lor, au dreptul la ea...

Cu asta ajung si la alti „elevati” care, cand se plictisesc de putina si rau prestata munca de antrenor in sala, vin sa vanda gogosi comentand aiurea la diverse topicuri. M-a provocat in ring un domn pentru ca am afirmat o chestiune clara si cunoscuta – ca e amator de tzepe la sume mici. E prima data dupa abolirea duelului judiciar din Evul Mediu ca aud asa ceva. In secolul (civilizat, daca-l comparam cu Evul Mediu) in care suntem, furtul si tzeapa se probeaza cu martori. Lasand ironia deoparte, o sa spun insa ceva clar: dumneavoastra, domnilor „antrenori-elevati-care-nu-se-cearta-pe-net-numai-exercita-drepturi-de-exprimarea-opiniei” nu vindeti in salile proprii defectele mele, nici ale lui Barbu, nici faptul ca m-ati putea (sau nu) bate intr-un duel judiciar modern. Vindeti capacitatea de antrenor, adica talentul de a confectiona luptatori sau de a ameliora luptatori. Hai sa vedem cum stati aici, domnilor. Tocmai si-a adunat oamenii de pe jos din ring un nene care a umplut ani de zile internetul cu revelatii marsave despre subsemnatul, si nu erau facuti KO de elevi ai unicornului, nici de ai lui Panaite, ci de elevi ai elevilor acestora. Scenele s-au produs la interclubul organizat de dl. Florin Mana in Bucuresti, nu voi pronunta numele persoanei, dar e notoriu si despre cine vorbesc, si ce s-a petrecut, inclusiv scenele picante in care, luand „omor de omor” elevul acestui domn, Panaite, cu ton sarcastic, povatuia pe sportivul de la Respect Gym care-i dadea pedepse sa nu mai fie asa brutal cu biata victima.

Amuzant, nu? Nu ! E tragic, e jalnic, e grotesc, e obscen. De ce – simplu. Unul din bietii oameni care au devenit subiect de highlight in palmaresul copiilor de la Respect Gym ii invinsese cu putin inainte un elev d-lui Montaguti. Va sa zica, draga domnule, sunteti nitel mai jos pe scara analizei „la fapte”, cum va place sa ne somati sa vorbim. Ultima intalnire practica si foarte la fapte si la obiect va pune in postura: antrenorul victimei victimei elevilor elevilor nostri. Stiu ca nu e frumos ce spun, dar asa stau lucrurile. Dar vai, veti protesta, ce legatura are cu Local Kombat si cu dreptul de a critica una sau alta acolo. Are o legatura si cu asta. Despre acesti sportivi de la intercluburi, antrenati de dansii si mintiti in ultimul hal ca vor deveni viitorii campioni, atat dl. Montaguti cat si altii s-au exprimat (si au pus si filme pe youtube in sensul acesta) ca au numai mici probleme cu conditia fizica ici si colo, in rest, ca tehnicieni, sunt superbi, promitatori, ce mai, creme de la creme in devenire. Atat despre experienta, nasul, flerul, capacitatile tehnice si talentele de Mama Omida a sportului cu pumni si picioare ale d-lui Montaguti. Despre capacitatea de a extrapola aceste talente, absente in divizia N, la divizie A... nu ma pronunt eu, nu e nevoie, se intelege de la sine. Va dau un sfat, domnule. Inainte sa vorbiti (mai spunand si minciuni) atat de sforaitor despre altii, priviti mai aproape propria ograda. Aveti victime acolo in loc de campioni. Nu avem cum sa coexistam pasnic, cata vreme divortul intre teorie si practici e asa mare, si cata vreme scara noastra de valori nu e atat de descentrata. Si riscati, daca sunteti insistent, si dv. si alti confectioneri de asemenea „campioni”, sa ne ispititi instinctele mai putin umane.

Caci punctul de vedere cinic al unicornului si amicilor e asa: nu e prima data ca ne furnizati victime, pana si incepatorilor nostri. Si dv. si alte persoane care povestiti ba ca sportivul cutare nu e antrenat cum trebuie, ba ca unicornul e un personaj fara maniere, daca v-am privi cu ochi cinic, sunteti furnizorii perfecti de motive sa ne luam viata in usor: deschideti gurile neinvitati, va putem provoca, daca refuzati se va sti de ce, daca acceptati e clar ce va iese. Dar nu va e mila de sportivi? Sunteti siguri ca vreti sa ne vindem mai bine capacitatile pe piata, aratand parintilor copiilor de la noi din sali cum odraslele lor va masacreaza „campionii”? Caci, pana la urma, oricat va agitati, oricat kickboxing pe internet produceti, asta e „proba faptelor”, si mi-e jena ca trebuie, a nu stiu cata oara, sa va aduc aminte cum sta treaba eu, cel demn de atat dispret din partea domniilor voastre... dar cu ale carui confectii obtineti atatea dureri cand va aliniati oamenii...


Deocamdata numai sarcastic, dar fara intentii punitive, lipsitul de modestie Alexandru Amarfei aka unicorn, centura galbena 5 kyu pe viata, membru fondator Respect Gym si madular in numeroase academii, comitete si comitii unde CHIAR SE FACE KICKBOXING, NU SE MACINA CU ANII VORBE GOALE.

Un prim post-scriptum. Partea amuzanta pana la refuz a polemicilor printre comentariile la articole a fost un domn, cel cu provocarile la duel judiciar, care, apostrofandu-l pe dl. Franco ca nu scrie corect romaneste, a confundat agramat cu anagramat. Glorie celor care mentin atmosfera martiala la cele mai inalte cote spirituale si morale! Lesina, Piscopeasco! Da pe spate, Eleftereasco: conu' Jean Elevatu' va binemerita centura neagra in purificarea limbii romane de la patrie! Feruz ma sai pusn veca, ac am fulma sarul. In traducere: refuz sa mai spun ceva, ca ma umfla rasul.

Si un al doilea post-scriptum. Dl. Falcusan a facut o remarca amuzanta. „Ma simt flatat sa ma confunde „expertul” Montaguti cu dl. Beker. Astept cu nerabdare sa ma flateze inca mai mult, confundandu-ma cu Andre Manaart”.

In schimb, baiatul poreclit „Sprite”, care a curentat un „campion” al unui „expert in revelatii pe net” in ceva sub un minut, a zis cu totul altceva: „Uite, eu am inteles ca voiati sa-i dati o lectie tipului asta, dar tura urmatoare vreau unul care sa duca la tavaleala. Am avut pauza un an dupa admiterea la facultate si totusi nu ma feream de un meci tare... si mi-ati stricat o luna de pregatire cu un meci unde a durat mai mult intrarea in ring”.

magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA