Natiunea MMA

Ultima zvacnire
02/05/2017  Vitor Belfort paraseste MMA-ul dupa mai bine de 20 de ani de cariera. Veteranul brazilian va lupta impotriva fostului campion al Strikeforce, Nate Marquardt, in cadrul galei UFC 212. Evenimentul va avea loc pe 3 iunie, chiar la Jeunesse Arena din Rio de Janeiro, “The Phenom” avand posibilitatea unei ultime reprezentatii chiar in fata fanilor din orasul natal.
  Dupa infrangerea suferita in martie in fata lui Kelvin Gastelum, Belfort a anuntat ca se va mai bate o singura data. Ieri, UFC a confirmat ca acesta va fi cel din urma meci al lui “TRTor”.
  “Am inceput un drum minunat alaturi de UFC in urma cu doua decenii, la gala cu numarul 12. Am ajuns acum la al 200-lea eveniment de cand lupt eu (UFC 212) si consider ca a venit momentul sa ma retrag. Cu siguranta, va fi ultima mea aparitie in Octogon”, a scris Vitor Belfort pe contul sau de Instagram.
  Belfort a debutat in circuitele profesioniste de MMA in 1996. Dupa un KO aplicat lui Jon Hess in SuperBrawl 2, a patruns cu dreptul in UFC, castigand ambele meciuri ale galei 12 (KO-uri tehnice impotriva lui Tra Telligman si Scott Ferrozzo). Practic, la doar 19 ani, s-a impus in gala respectiva, anuntandu-se inca de pe atunci o mare speranta a MMA-ului. A fost campion al categoriei usoare, dupa ce l-a invins pe Randy Couture, dar a pierdut titlul destul de repede in fata aceluiasi oponent. A adunat 25 de succese, suferind 14 esecuri, dintre care ultimele trei consecutiv. Dupa ce, rand pe rand, a cedat in fata lui Ronaldo Souza, Gegard Mousasi si Kelvin Gastelum, lui Belfort ii mai ramasese o singura lupta prevazuta in contract. Nascut chiar la Rio de Janeiro, celui supranumit “The Phenom” i se acorda astfel sansa de a se retrage in fata unui adversar care a pierdut 7 din ultimele 10 partide.
  Asadar, americanul Nate Marquardt vine dupa o infrangere in fata lui Sam Alvey si va incerca sa se reabiliteze chiar in fata lui Belfort. Ajuns si el la 38 de ani, “The Great” a fost campionul “mijlociilor” din Pancrase, incercand, fara succes, sa obtina centura suprema a categoriei si in UFC.
  Lupta dintre Belfort si Marquardt va fi pusa, oarecum, intr-un con de umbra, tinand cont ca UFC 212 are cap de afis confruntarea pentru titlul de la categoria pana intre campionul Jose Aldo si titularul interimar al centurii, Max Holloway. In aceeasi gala s-ar putea parafa si o alta disputa de mare anvergura intre Anderson Silva si Yoel Romero, primul amenintand chiar cu retragerea din eveniment in cazul in care meciul nu va avea loc.

 Vlad Amariei-www.natiuneaMMA.ro

 Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA