Natiunea MMA

UFC si-a cumparat cel mai mare competitor de pe piata de MMA, STRIKEFORCE
13/03/2011

O unda de soc a cutremurat lumea artelor martiale mixte, odata cu anuntul oficial ca Ultimate Fighting Championship a cumparat cel mai mare rival de pe piata promotiilor de MMA, Strikeforce.

Intr-un interviu in exclusivitate pentru Ariel Helwani, de la MMA Fighting, Dana White explica pe larg motivele si procesul care a dus la aceasta stare de fapt.

"Datoria noastra este sa orchestram marile lupte pe care fanii vor sa le vada" a spus White "si sa ne continuam expansiune in alte tari ale lumii, unde trebuie sa putem origaniza lupte dorite de cei care ne urmaresc, pentru a putea trezi interesul fanilor."

 Intrebat de reporter daca aceasta achzitie inseamna ca luptatori importanti din lumea MMA, ca Alistair Overeem sau Fedor Emelianenko vor deveni luptatori ai UFC de luna viitoare, Dana a raspuns "Nu, Strikeforce va continua sa isi desfasoarea activitatea ca si pana acum. Exista contracte care trebuie onorate. Daca e posibil ca uni luptatori sa plece din Strikeforce si sa ajunga in UFC?Da, absolut, de fapt asa se face."

Se pare ca una dintre conditiile contractului de achizitie este ca Scott Coker, actualul presedinte al Strikeforce si unul dintre fostii actionari ai promotiei considerate de multa lume ca numarul doi in lume, sa ramana in pozitia pe care o ocupa acum.

 Desigur, marea intrebare care trebuie sa fi aparut in mintea oricarui fan care a aflat despre aceasta achizitie este ce se va intampla cu Fedor si M-1 Global, care au avut intotdeauna probleme in a ajunge la un nivel acceptabil de intelegere cu UFC si in principal cu Dana White. Raspunsul lui White?

"Un lucru care nu se poate nega despre noi, in toti acesti ani de cand suntem in lumea MMA este ca ne onoram contractele. Daca ai un contract cu noi, ne onoram partea noastra. Fedor e un luptator al Strikeforce si Showtime, si va continua sa lupte in Strikeforce."

Visul meu, si probabil al multor fani ai artelor martiale mixte ar fi un set de super-fighturi intre luptatorii importanti din Strikeforce vs cei din UF, dar planurile de viitor ale lui Dana White nu includ acest tip de abordare.

"Cand am spus ca activitatea se va desfasura ca si pana acum, noi nu co-promovam, chiar si cand i-am cumparat pe ei."

Intrebat care dintre cele doua achizitii majore ale UFC sunt mai importante, PRIDE sau Strikeforce, dupa ce a refuzat in stilul sau caracteristic sa spuna suma pe care a platito pentru principalul lor competitor, Dana White a raspuns: "Intelegerea cu PRIDE a fost gigantica. UFC e cel mai mare nume de pe piata. Avem un plan sa luam lucrul asta si sa il ducem la o scara globala."

"Planuim sa mergem in China, Coreea, Japonia, India, si acum punem la punct planul dupa care sa ne ducem la indeplinire acest fapt."

La intrebarea lui Ariel despre cum vede produsul Strikeforce, Dana a revenit ca intotdeauna la ce stie mai bine, afaceri.

"Sa fiu sincer, nu m-am uitat la ei decat de vreo doua ori. Dar nu conteaza ce cred eu, important e ca sunt fani care vor sa se uite la ei."

Desigur, unul dintre marile pericole care paste Strikeforce in acest moment este drumul pe care a apuca PRIDE dupa achizitie. Atunci insa, Zuffa Inc, compania mama a UFC, opera pe o piata pe care nu o cunostea si asupra careia avea un control minim, iar efortul lor de a organiza gale si a promova evenimente in tara soarelui rasare a fost unul care se poate spune ca a fost sortit esecului inca de la inceput. Iar rezultatul a fost dizolvarea PRIDE si trecerea celor mai importanti luptatori ai sai sub bannerul UFC.

Acum insa ei se afla pe un teritoriu mult mai familiar, pe o piata mult mai dinamica si care e departe de a isi fi atins apogeul in ceea ce priveste cererea de MMA. Dar, din pacate, istoria nu e de partea UFC din acest punct de vedere, iar absorbtia PRIDE, si apoi a WEC nu fac decat sa creeze precedente pe care e destul de sigur ca, in cele din urma, il va urma si Strikeforce. Raspunsul sigur nu il vom avea decat odata cu trecerea timpului.

Se mai indoieste cineva ca Dana White si fratii Fertitta incearca sa sinonimizeze intelesul termenului de MMA cu cel al UFC?

Horia Ciocan
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA