Natiunea MMA

UFC a devenit cea mai scumpa afacere din lumea sportului
13/07/2016

               

Zuffa a vandut Ultimate Fighting Championship catre un concern condus de William Morris Endeavor in schimbul a 4 miliarde de dolari.

Vanzarea a fost confirmata atat de presedintele UFC, Dana White, cat si de CEO-ul WME-IMG, Ariel Emanuel.

Noul proprietar al UFC, WME-IMG este una dintre cele mai mari agentii de talente din lume, fiind, practic, o firma care reprezinta atat sportivi, cat si actori de la Hollywood sau cantareti. Concernul condus de WME-IMG include, de asemenea, investitori precum Kohlberg Kravis Roberts, Silver Lake Partners, MSD Capital și MSD Partners.

Intr-o declaratie de presa comuna, directorii executivi ai WME-IMG, Ariel Emanuel si Patrick Whitesell au elogiat fosta conducere a UFC si si-au luat angajamentul de a dezvolta aceasta afacere la scara globala.

Presedintele UFC, Dana White, care detinea noua la suta din UFC, va continua colaborarea alaturi de WME-IMG. Fratii Lorenzo si Frank al III-lea Fertita, care aveau in total 81% din companie, vor primi dividende. In schimb, Guvernul Abu-Dhabi-ului ramane cu cele 10 procente ale sale.

UFC  a fost infiintata in 1993, cand MMA-ul era interzis in aproape toata America. In momentul de fata, UFC are sub contract peste 500 de luptatori si organizeaza, anual, peste 40 de gale de profil.  La inceputul acestui an, New York-ul a ridicat interdictia pentru luptele MMA si, de atunci, sportul este legal in toate statele americane.

Luptele din UFC sunt urmarite, in peste 150 de tari, de circa 1,1 miliarde de telespectatori.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA