Natiunea MMA

Thiago Silva a fost suspendat un an si amendat cu 33.750$ pentru doping
08/04/2011

Semi-greul UFC, Thiago Silva, a fost suspendat pentru un an si amendat 33.750$ de catre Comisia Atletica a Statului Nevada dupa ce a admis ca a folosit steroizi si a furnizat o mostra de urina falsa la testul anti-doping de dinaintea galei UFC 125.

Audierea lui Silva de catre Comisie a avut loc joi dimineata in Las Vegas, se pare in lipsa unui avocat al apararaii, el acceptand vina pentru acest incident si explicand motivul si conditiile in care a avut loc.

Silva a spus ca a luat steroizi in timpul taberei de antrenamente de dinaintea luptei din 1 ianuarie cu Brandon Vera pentru a ameliora durerile provocate de trei discuri vatamate din coloana sa vertebrala, si apoi a cumparat o mostra falsa de urina online,care trebuia sa mascheze folosirea substantelor interzise.

Thiago a mai spus ca motivul din spatele comportamentului sa a fost disperarea de a reveni la lupta, pentru a castiga banii necesari sa isi sustina familia. Inainte de UFC 125, luptatorul de 28 de ani nu mai luptase de mai mult de un an din cauza altor probleme la spate, si a declarat ca era "complet falit."

Incercare sa de a se eschiva de la testul real a fost descoperita atunci cand doua mostre ale sale au fost "incompatibile cu urina umana", conform declaratiei oficiale a Comisiei Atletice a Statului Nevada.

Suspendarea liceentei sale va fi in efect pana in 2 ianuarie 2012, iar directorul executiv al NSAC Keith Kizer a declarat pentru MMA Fighting ca Silva nu va putea sa reaplice pana la expirarea completa a suspendarii. Silva a primit initial 110. 000$ pentru aceasta lupta, inclusiv bonusul pentru victorie. Penalizarea de 33.750$ reprezinta 30% din acest castig.

Intre timp, rezultatul sau din lupta cu Vera - in care Silva castigase initial prin decizia arbitrilor judecator - a fost schimbat oficial in No Contest. Vera, care a fost concediat imediat dupa gala, a fost reacceptat in randul luptatorilor promotiei americane.

Silva nu a facut nici un comentariu public dupa decizia Comisiei.

www.MMAfighting.com
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA