Natiunea MMA

Superstarul japonez Michihiro Omigawa semneaza cu UFC, si urmeaza sa lupte cu Chad Mendes
10/12/2010

Superstarul japonez Michihiro Omigawa a semnat un contract cu UFC si urmeaza sa isi faca debutul impotriva lui Chad Mendes in luna februarie sau martie, conform unor surse din promotia americana.

Omigawa, 12-8-1, are la activ o serie de cinci victorii consecutive si un palmares de 8-2-1 de cand a scazut in greutate la categoria pana.

La 34 de ani, el este recunoscut drept unul dintre cei mai buni luptatori din aceasta divizie de greutate din lume. I-a invins, printre altii, pe Hatsu Hioki, Cole Escovedo, Marlon Sandro si Nam Phan.

Trecerea lui Omigawa in UFC a fost un proces de lunga durata, pentru ca s-a zvonit existenta unor cereri ridicate la masa negocierilor. Statutul sau in Japonia a crescut considerabil de cand a scazut in greutate, iar victoriile sale i-au legitimat prezenta in Top 10 la aceasta divizie. In ciuda criticilor ca a fost ajutat uneori de arbitrii sa obtina decizii in luptele sale din Sengoku si DREAM, aceasta nu i-a afectat credibilitatea si nici popularitatea in randul fanilor, si nici nu i-a diminuat sansele de a obtine un contract generos din partea promotiei americane.

Planurile UFC de extindere in Asia nu pot decat sa fie ajutate de o astfel de achizitie, iar popularitatea lui Michihiro va aduce un plus important in ochii spectatorilor japonezi pentru UFC.

Mandes va fi insa o provocare importanta pentru luptatorul pregatit de Hidehiko Yoshida, si se pare ca UFC incearca sa il foloseasca pentru a aduce mai multe credibilitate pretentiei lui Chad la centura de campion a categoriei pana.

Leland Roling - www.bloodyelbow.com
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA