Natiunea MMA

SuperKombat, sora mai mare a Local Kombat, se lanseaza in colaborare cu WAKO Pro World Grand Prix
05/02/2011

Edi Irimia confirma inca o data statutul de cel mai important promoter de pe scena artelor martiale profesioniste din tara noastra.

Vineri 4 februarie, intr-o conferinta de presa tinuta la Ambasad’Or Events & Conference Center din Bucuresti, Eduard Irimia Promotions, prin persoana domnului Irimia, si World Association of Kickboxing Organization (WAKO), reprezentata de presedintele celui mai important organism mondial al acestui stil Ennio Falsoni, au prezentat un parteneriat de creare a SuperKombat, o noua promotiei internationala dedicata sportului profesionist de contact, ca si lansarea noului concept WAKO Pro World Grand Prix, in lumina dificultatilor financiare si a iminentei prabusiri a turneului K-1 din Japonia.

"Sunt aici astazi pentru a anuntat o colaborare la nivel mondial cu domnul Eduard Irimia si promotia sa" a spus Enio Falsoni in deschiderea conferintei de presa.

"Am participat la galele ColliZion organizate de el in Budapesta, Split si Bucuresti, i-am cunoscut capabilitatile promotionale si am fost impresionat de realizarile sale. Avand in vedere iminenta prabusire a circuitului K-1, am considerat ca e momentul cel mai potrivit pentru a ne uni fortele."

"Putem sa obtinem expunere media numai prin intermediul galelor, al evenimentelor profesioniste, si de aceea sprijinim foarte mult activitatile WAKO Pro. Kickboxul este unul dintre, daca nu chiar cel mai, de succes sport de contact in lume la ora actuala."

"Suntem aici sa anuntam oficial nasterea WAKO Pro World Grand Prix, care va lucra cu domnul Eduard Irimia, pe care l-am numit producatorul nostru executiv datorita experientei sale si relatiile sale cu mass-media. Avem nevoie de un om ca Eduard Irimia care sa asigure uniformitate tuturor productiilor noastre."

"Vom pune in scena o serie de evenimente la nivel mondial, care vor fi televizate. Incercam sa urmam conceptul fotbalului. Vom avea in America acelasi tip de turneu care va avea loc in Europa, sau Asia. Castigatorii se vor intalni undeva in lume, pentru a stabili care este cea mai puternica tara in kickboxul mondial. Luptele se vor da pe reguli K-1, pentru ca acesta este modelul cel mai popular in acest moment."

"Am ales opt tari in Europa anul acesta: Rusia, Serbia, Grecia, Romania, Italia, Spania, Ungaria pentru a face primul test. La final vom oferi 50.000$ castigatorilor, si desigur platim competitorilor sumele normale pentru lupte."

"In paralel, Eduard Irimia promoveaza circuitul SuperKombat, care este un circuit individual, asa ca activitatile noastre vor fi complementare, iar asta va garanta celor mai buni luptatori ai nostri o activitatea intensa."

"Vom avea lupte pentru titlu, iar domnul Eduard Irimia ne-a garantat ca vom fi si singura organizatie in circuitul sau SuperKombat. Inca o data, vom fi complementari unul pentru celalalt."

"Urmeaza sa avem cinci divizii de greutate, diferite de cele traditionale din K-1, MAX si super-grea, pentru a putea oferi si sportivilor de la alte categorii sansa de a isi demonstra capabilitatile."

"Vom lasa Federatiile nationale sa aleaga sportivii care ii vor repezenta, acolo unde se poate. Exista insa din pacate federatii care nu au de-a face cu latura profesionista a acestui sport, ca de exemplu aici in Romania. De aceea sunt aici cu Eduard Irimia."

Intrebat de ziarisit care sportivi romani ii vin in minte cand se gandese la Romania, domnul Falsoni a raspuns: "L-am intalnit in Italia cu multi timp in urma pe Iftimoaie, care ma stie bine, si mai sunt si altii, Morosanu, si ceilalti sportivi cunoscuti. Logic, Morosanu nu va putea face parte din echipa Romaniei, pentru ca el este un super-greu. Din fericire prentru Italia, deoarece urmeaza sa concuram impotriva Romaniei in curand pe 18 martie."

Cele cinci categorii de greutate care vor alcatui WAKO Pro World Grand Prix sunt, conform enumerarii facute de domnul Falsoni: -60kg, -67kg, -75kg, -85kg(?), -94kg.

La randul sau, Edi Irimia a prezentat pe scurt starea actuala din kickboxul profesionist mondial.

"Asa cum stiti, produsul Local Kombat a colaborat foarte bine cu produsul K-1, noi anul trecut fiind gazda singurului Grand Prix mondial de K-1 la Bucuresti. Din pacate pentru noi, promoterii din lume care ne raportam la produsul K-1, cum ar fi Local Kombat, Showitme sau Golden Glory in Olanda, normal ca s-a produs un efect de domino in momentul in care cei de la K-1 nu au mai dat nici o explicatie cu privire la programul din 2011 - s-ar putea sa fie totul un zvon si sa se configureze programul in curand - dar pana atunci normal ca nu vrem sa depindem de un produs comercial care s-ar putea sa aiba probleme si in viitorul apropiat sau indepartat, si atata timp cat am muncit ani de zile cot la cot cu sportivii si cu cluburile din lume si cu promoterii de la eventurile nationale este normal sa gasim cai de supravietuire."

"Succesul Local Kombat din Romania, din Europa ne-a permis sa propunem o colaborare la nivel mondial in baza ideilor domnului Falsoni care spune ca o expunere la nivel mondial prin federatiile nationale, prin faptul ca avem o logistica globala, ne poate asigura un succes pe partea de organizare prin faptul ca avem sprijin local."

"Acest produs nou, SuperKombat, asa cum observati, pastreaza radacina Kombat la nivel national - Local Kombat ramane in continuare in Romania - si avem parteneri comerciali implicati la nivel national, deci nu sunt doar eu ca promoter din Romania, vom avea un parteneriat cu oameni din K-1."

"Pana mai ieri, promotia It's Showtime care era un fel de concurenta a Local Kombatului a pus la dispozitia produsului nou (SuperKombat) sportivi de top, printre care si romanul Daniel Ghita."

"Avem la dispozitie cam 80% din portofoliul K-1. Sunt poate doar cateva nume care nu sunt disponibile din cauza unor sume exagerate cerute de managerii lor."

"Va pot spune cu sinceritate ca si in Romania, Local Kombat a avut probleme cu intarzieri de plati dar doar de nivelul a cateva mii de euro, pentru ca la fiecare negociere de meci, sportivii au stiut ca sunt probleme financiare sau ca se vor plati banii cu intarziere."

"Avem un produs care este sustinut bine. Suntem a doua tara dupa Japonia, cel putin ca sustinere mass-media sau publica, prin faptul ca sportivii din Local Kombat sau K-1 sunt la fel de cunoscuti ca fotbalistii."

"Chiar dupa aceasta discutie, vom continua negocieri cu federatii, cu cluburi din Romania si alti manageri sau promoteri locali pentru a asigura o continuitate a acestei activitati. Avem si aici printre noi cateva persoane de marca din sportul romanesc, din artele martiale, l-as mentiona pe domnul Amatto Zaharia, presedintele Federatiei Romane de Kempo, care este dispus sa arunce o mana de ajutor."

"Local Kombatul are si el ceva de spus ca o supapa de imagine prin faptul ca promovarea acestor showuri va aduce mai multi membri in salile lor de pregatire."

"Eurosport va transmite in direct de acum astfel de competitii, pe langa televiziunile din Romania. Visul nostru, chiar daca este ambitios in prima parte, este sa producem un show sportiv care sa fie poate un nou K-1."

"La fiecare gala SuperKombat, in Romania sau in alte parti ale lumii, vom avea cate un titlul mondial cu cei mai buni sportivi din lume inclusiv din alte organizatii. Eu am pus o conditie ca la finalul anului campionii mondiali WAKO Pro sa se bata pentru titlul de Superchampion, prin care sa le dam voie tuturor organizatiilor din lume sa participe in aceasta competitie."

"Vom avea ca sistem de participare patru Grand Prixuri mondiale din care primul va fi gazduit de Romania. Semifinala la Las Vegas in septembrie, dupa care finala in Decembrie la Dubai."

"Avem sportivi romani foarte cunoscuti, incepand de la Ionut Atodiresei la 67kg, Mihai Barbu 72, pana la eroii Iftimoaie, Ghita, Morosanu, Catinas, Sebstian Ciobanu sau alte categorii care participa la MMA, Lungu sau Zmarandescu. Vom incerca sa includem in aceste gale cel putin doua home-made eventuri sau superfighturi cu romani pentru a asigura o continuitate pe piata romanesca."

"La categoria 72kg unde este Mihai Barbu, Tita, Miodrag Olar sau Mitu avem sportivi foarte buni si atunci vom insista pe un fel de reality show, prin faptul ca avem prea multi sportivi ca sa decidem cine este un challenger la titlul mondial. Va trebui sa decidem printr-un sistem eliminatoriu, in fiecare gala vom avea un superfight cu acesti romani cu un strain, si castigatorii se vor bate cu campioni mondiali. E posibil sa ajunga la un moment dat si Albert Kraus, cunsocut din K-1, la aceasta categorie."

"Anul trecut au aparut eroi noi in circuit, si i-as mentiona aici pe fratii Stoica, Bogdan si Andrei, care vor reprezenta Romania la lupta cu Italia. Daca vom bate Italia, poate urmeza sa ne intalni cu Serbia sau Rusia, care sunt favorite."

"Vom avea si o colaborare cu o federatie nationala de arte martiale, vom decide dupa aceasta conferinta de presa. Vom avea discutii la nivel national cu domnul Falsoni si vom hotara cine ne va sprijini pe partea de profesionism in Romania."

"Prima gala va avea loc pe 18 martie. Avem o combinatie de doua branduri in aceeasi gala, pe de o parte WAKO Grand Prix Team in sistemul Romania vs Italia si SuperKombat cu turneul de patru grei, cu doua super-fighturi cu Morosanu, Kemayo, Poturak; il avem si pe Ignasov in piramida de patru."

Nu s-au dat detalii despre categoriile de greutate la care se vor organiza luptele in cadrul SuperKombatului, sau daca sportivii din acesti circuit urmeaza sa intre si in confruntarile inter-tari din cadrul conceptului WAKO Pro World Grand Prix.

Conform unei stiri aparute pe kombat.ro, reprezentantii Romanieii in prima confruntare din sistemul WAKO Pro, pe 18 martie la Ramnicu Valcea cu echipa Italiei, vor fi Florin Lupu la -60kg, Ionut Atodiresei la -67kg, Mihai Barbu la -75kg si fratii Andrei si Bogdan Stoica la categoriile superioare.

Adversarii lor urmeaza sa fie, conform declaratiilor domnului Falsoni, Angio Campoli la -60kg, Alessandro Campagnia la -67kg, Roberto Cocco la -75kg, Levio Ramoni (?) si Matia Fontebasso (?) la categoriile superioare.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA