Natiunea MMA

Sonnen, noul veteran-sef in Bellator
26/06/2017  Americanul Chael Sonnen s-a impus, prin decizia unanima a celor trei arbitri, in fata lui Wanderlei Silva (Brazilia), in capul de afis al galei Bellator 180, gazduita sambata noapte de Madison Square Garden din New York. “The American Gangster” a avut nevoie de toate cele 3 runde pentru a iesi castigator in fata unui alt veteran al artelor martiale mixte. Momentul-cheie al intalnirii a fost cel in care Sonnen a reusit sa-l tina la sol cu ambele picioare pe adversarul sau, sub privirile unui alt “semigreu” al diviziei, Tito Ortiz, care a incercat sa il sicaneze in timpul luptei. “The People’s Champ” a fost huiduit la scena deschisa de fanii lui Sonnen, multi dintre ei neputand uita ca acesta s-a retras din cusca tocmai dupa un succes repurtat in fata favoritului lor. Oricum, la finalul confruntarii, Sonnen nu a scapat prilejul de a-l provoca la revansa pe Ortiz, aruncandu-i manusa si challengerului Rory Mac Donald.
  In celalalt eveniment principal al galei de sambata, “greul” rus Fedor Emelianenko a fost facut KO, chiar in runda inaugurala, de americanul Matt Mitrione. Combinatia naucitoare de pumni aplicata de “Meathead” l-a obligat pe arbitrul Dan Miragliotta sa puna capat disputei dupa ceva mai mult de un minut.
  O prestatie remarcabila a inregistrat-o, la categoria usoara, Brent Primus, care a reusit un spectaculos KO tehnic in fata campionului Michael Chandler, reusind sa-i smulga acestuia centura promotiei. Practic, Primus a reusit sa intrerupa sirul de 4 victorii consecutive adjudecate de Chandler, mentinandu-si invincibilitatea (8-0 la palmares).
  In alte doua meciuri de pe cardul principal de lupta, gongul a sunat mai repede. Astfel, la categoria semimijlocie, Neiman Gracie l-a rapus, prin submisie, pe Dave Marfone. Membru al celebrei familii a Jiu Jitsului brazilian, Neiman ramane imbatabil dupa 6 partide sustinute in circuitele profesioniste de MMA. Apoi, la categoria usoara, Zach Freeman nu a avut nevoie decat de un atac baschetbalistic (24 de secunde) pentru o victorie facila, prin submisie, in fata lui Aaron Pico.
  Revenind la categoria semimijlocie, Douglas Lima si-a aparat centura in fata lui Lorenz Larkin. Meciul a fost, insa, foarte echilibrat si, chiar daca “The Phenom” a fost declarat castigator prin decizie unanima, doi arbitri l-au punctat la limita (48-47). Lima a ajuns la al treilea succes la rand, obtinand a 29 victorie in cei 11 ani de cariera.
  In fine, intr-o intalnire pentru titlul la categoria usoara, Ryan Bader l-a invins la limita, in 5 runde, pe Phil Davis. Practic, fosta stea din UFC, Bader l-a batut a doua oara pe Davis, primul meci dintre cei doi terminandu-se tot cu victoria, la limita, a americanului de la Power MMA Team.
  Gala cu numarul 180 a Bellator s-a bucurat de un real succes, televizarea in direct pe Spike si transmisia in regim pay-per-view aducand promotiei o cota de piata excelenta. De exemplu, meciul dintre Bader si Davis a adunat peste 1,1 milioane de telespectatori in regim pay-per-view.

 Vlad Amariei-www.natiuneaMMA.ro

 Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA