Natiunea MMA

Rodrigo “Comprido” Medeiros, antrenorul de BJJ al lui Lesnar: "Brock vrea din nou centura"
09/09/2011

 

Jiu-jitsul brazilian nu da semne ca ar putea deveni demodat sau predictibil, ponderea lui in mma-ul modern fiind din ce in ce mai mare, dovada fiind si importanta acordata in ultimul timp antrenorilor ce predau arta suava luptatorilor din cusca. Poate si datorita unor aspecte importante ale jiu-jitsului, anume accentul pe detalii si tactitizarea, antrenorii de bjj capata un rol din ce in ce mai mare, iesind astfel din umbra luptatorilor pe care ii pregatesc.

Un exemplu elocvent este John Danaher, cel care se ocupa de bjj-ului lui Georges St-Pierre avand mai nou un rol important in pregatirea tactica a meciurilor campionului UFC.
 Ramanand in sfera promotiei americane, cel mai nou exemplu de acest gen l-a oferit Rodrigo “Comprido” Medeiros, antrenorul lui Brock Lesnar. In cadrul unui interviu oferit revistei Tatame, brazilianul a vorbit printre altele de starea de sanatate a lui Brock si planurile lui de viitor, din informatiile oferite reiesind ca Medeiros se implica in cariera lui Brock mai mult decat ar trebui doar din perspestiva antrenorului de bjj.

"Operatia a fost un succes, il veti vedea pe Brock luptand la nivel inalt din nou." si-a inceput interviul brazilianul. "Era foarte pregatit sa lupte cu Junior (Dos Santos) si am incercat sa evitam retragerea cat de mult am putut, insa pana la urma s-a dovedit a fi cea mai buna solutie. Nu va faceti griji, este pe maini bune in ceea ce priveste antrenamentele de bjj, cardio si conditionare."

Intrebat ce a a declarat fostul wrestler despre revenirea in cusca impotriva lui Alistair Overeem, Medeiros a oferit un raspuns ce nu lasa loc de interpretari: "Brock este un tip discret, nu ii place sa arunce vorbe in vant. Tot ce a zis a fost ca nu se va retrage si ca va pune mana din nou pe centura. Un lucru e clar, motivatia lui nu a fost afectata. Cat despre urmatorul lui meci, Alistair este inca campionul Strikeforce. In ceea ce il priveste pe Brock, este obisnuit sa lupte cu oameni de top, asa ca nu va fi o problema, ii multumim lui Dumnezeu ca i-a oferit o viata noua si sanatoasa."

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA