Natiunea MMA

Ring de un miliard de dolari
15/06/2017  Presa americana a facut anuntul mult asteptat: lupta dintre Floyd Mayweather, neinvins in cariera de pugilist profesionist, si Conor McGregor, cel mai tare luptator al diviziei UFC, va avea loc pe 26 august, la T-Mobile Arena din Las Vegas. Va fi un meci de box, in 12 runde, in care se va decide cine este cel mai bun luptator al momentului la categoria 69,8 kg.
  Informatia a fost deja confirmata si de cei doi campioni. Imbatabilul Mayweather a scris pe Instagram "este oficial", in timp ce McGregor a postat pe Twitter "Lupta va avea loc".
  La inceput, meciul parea greu de parafat din cauza conditiilor financiare impuse de cele doua parti. Negocierile au durat aproximativ un an, principalul obstacol reprezentandu-l sumele acordate fiecarui luptator. In final, s-a ajuns la un acord, unele surse afirmand ca bursele vor insuma 650 de milioane de dolari (mai mari decat cele generate de "Meciul Secolului'" Mayweather-Manny Pacquiao), din care partea leului ii va reveni lui Mayweather. Cu circa 800 de milioane de dolari adunati in cariera, “Money” va primi acum 100 de milioane de dolari, la care se adauga procentul cuvenit din difuzarile tv si publicitate.
  Presedintele UFC, Dana White, a declarat ca nimeni nu va avea de pierdut din aceasta intalnire, in timp ce seful Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe, a afirmat ca toti sunt fericiti ca s-a ajuns la un acord.
  Per total, superpartida de box ar urma sa genereze venituri de 1 miliard de dolari.
  In varsta de 39 de ani, Floyd Mayweather s-a retras din activitate acum aproape 2 ani, dupa ce a fost campion mondial la cinci categorii diferite de greutate. El a castigat toate cele 49 de partide disputate, de 26 de ori impunandu-se prin KO, si nu a mai luptat din 2015, de la meciul cu Andre Berto.
  In schimb, campionul “usorilor”, McGregor (28 de ani), a pierdut 3 din cele 24 de partide disputate în UFC, fiind marea vedeta a circuitului UFC.
  Anterior anuntului privind acest meci, fostul boxer american Oscar De La Hoya considera ca o asemenea disputa ar fi un "circ", opinand ca boxul nu-si va mai reveni niciodata daca aceasta "farsa" va avea loc.

 Vlad Amariei-www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA