Natiunea MMA

Rezultatele galei SuperKombat World Grand Prix Oradea
07/04/2013Victorii rapide pentru Stoica şi Adegbuyi la Oradea

Promoţia internaţională Superkombat, transmisă la nivel global în peste 80 de ţări de Eurosport, a revenit sâmbătă seară, la Oradea, cu prima gală World Grand Prix a anului. Românii Bogdan Stoica şi Benjamin Adegbuyi şi-au învins înainte de limită adversarii de la Superkombat World Grand Prix Oradea, în timp ce fostul campion mondial la judo Alexandru Lungu a pierdut prin descalificare din cauza unei lovituri neregulamentare.

Revenit în ring după aproape un an de pauză, campionul mondial la categoria cruiser Bogdan Stoica l-a trimis de două ori la podea pe campionul european la sanshou Romano Romasco. Ultima oară, în repriza secundă după ce a încasat o lovitură de dreapta în plină figură, italo-ghanezul nu a mai reuşit să se ridice în timp util pentru a continua lupta. “Mă bucur că m-am întors cu o victorie. Sper ca la următorul meci să ating un vârf de formă”, a afirmat sportivul în vârstă de 23 de ani.

Campionul Superkombat World Grand Prix Varna, Benjamin Adegbuyi, a reuşit cel mai rapid succes al serii de la Oradea, încheind lupta cu Mohamed Bellazar după numai câteva secunde. La prima contră pe low- kick-uri, marocanul şi-a rupt tibia, fiind ulterior transportat la spital, astfel că româno-nigerianul a obţinut a 11-a victorie la profesionişti şi totodată a 10-a înainte de limită.

Cel de-al treilea român din gală, eroul local Alexandru Lungu a reuşit să-şi trimită la podea, după numai un minut, adversarul, pe britanicul Jason Dutton, după o rafală de lovituri. Ulterior, pe finalul primei reprize, după ce au căzut la podea după un clinci, “Muntele Bihorului” l-a lovit pe britanic, iar arbitrul de ring a decis să-l descalifice. “Îmi cer scuze că s-a terminat aşa. Din păcate, eu fiind neexperimentat pe reguli de K-1, nu am realizat că fac o greşeală când îmi lovesc adversarul când suntem jos”, a spus Lungu, care a disputat majoritatea meciurilor din carieră pe reguli de MMA. În ciuda înfrângerii, orădeanul a fost aplaudat la scenă deschisă de cei aproape 2.500 de spectatori prezenţi la Sala Sporturilor Antonio Alexe.

Un bosniac a câştigat piramida

Învingător în gala de selecţie Superkombat New Heroes din Croaţia, care a avut loc în februarie la Opatija bosniacul Muamer Tukfecic a reuşit să se impună şi în piramida de 4 de la Oradea şi s-a calificat astfel pentru Superkombat Final Elimination de pe 9 noiembrie. În vârstă de 26 de ani, sportivul rezident în Viena a ajuns cu greu la Oradea, vineri noapte, după ce maşina cu care se deplasa spre România a fost implicat într-un accident de circulaţie. “Sunt foarte fericit. Este cel mai important rezultat din cariera mea. Am primit o şansă marea din partea domnului Irimia şi nu vreau să dezamăgesc”, a declarat şi bosniacul. În semifinale, Tukfecic l-a învins prin KO tehnic pe britanicul Corrie Robins, iar în ultimul act pe experimentatul Jairzinho Rozenstruik.

Rezultate Superkombat World Grand Prix Oradea

Turneu:

Meci de rezervă: Vladimir Toktasynov (Rusia) l-a învins la decizie pe Chris Cooper (Marea Britanie)

Semifinală 1: Muamer Tukfecic (Bosnia) l-a învins prin TKO în repriza a doua pe Corrie Robins (Marea
Britanie)

Semifinală 2: Jairzinho Rozenstruik (Surinam) l-a învins după extra-round pe Nikolaj Falin (Germania)

Finală: Muamer Tukfecic l-a învins la decizie pe Jairzinho Rozenstruik

Super-fight-uri:

Benjamin Adegbuyi (România) l-a învins prin TKO în prima repriză pe Mohamed Bellazar (Maroc)

Bogdan Stoica (România) l-a învins prin KO în repriza a doua pe Romano Romasco (Italia)

Jason Dutton (Marea Britanie) l-a învins prin descalificare în prima repriză pe Alexandru Lungu (România)

COMUNICAT DE PRESAmagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA