Natiunea MMA

Rezultatele finale ale turneului de Muay Thai de la SportAccord Combat Games 2010, din Beijing
03/09/2010

Fraser Coffeen - www.headkicklegend.com

Competitia de Muay Thai de la Sport Accord Combat Games 201 din Beijing s-a incheiat cu rezultate surpriza la amandoua categoriile urmarite mai atent de iubitorii acestui sport.

La categoria 71kg, dupa ce l-a invins surprinzator pe Artur Kyshenko in semi-finale, tailandezul Teerapong Dee a luptat in finala cu un alt luptator de Top 20, Marcus Oberg, pe care a reusit sa in invinga prin decizia neunanima a arbitrilor, si plecand astfel acasa cu medalia de aur. Oberg trebuie sa se multumeasca cu argintul, iar Kyshenko si chinezul Zhang Xiao Long primesc bronzul.

In cealalta finala asteptata cu mult interes de public, la 75 kg, Yodsaenklai Fairtex (care a concurat sub numele sau real de Yodthanong Phorat) l-a intalnit pe Artem Levin din Rusia. Cei doi s-au mai intalnit in 2008, cand tailandezul a iesit invingator. De data asta am avut parte de o oarecare surpriza, nu multa lume asteptandu-se ca rusul Levin sa reuseasca sa il invinga pe mult mai titratul sau adversar. Victoria lui Levin a venit prin decizia ne-unanima a arbitrilor, marcand astfel a doua infrangere a lui Yodsaneklai in 2010, cu mult sub prestatia dominanta din lumea Muay Thaiului pe care a avuto el in ultimii ani, dupa ce inainte de acest an el mai fusese invins doar in 2005.

Levin castiga astfel aurul, Yodsaenklai argintul iar Vasel Tereshonok si Jesse Lacombe, bronzul.

Per ansamblu, in competitia de Muay Thai, asa cum era de altfel asteptat, doar Tailanda, tara unde s-a nascut si dezvoltat acest sport, a reusit sa obtina mai multe medalii de aur, reusind sa obtina victorii in 4 din cele 11 categorii de greutate.

In alta competitie decat cea de Muay Thai, luptatoarea de MMA si fosta campioana a BodogFight, Tara LaRosa, reprezentand SUA, a reusit sa ajunga in finala de la lupte libere, unde a fost insa eliminata de franceza Oceane Talvard.

Pe de alta parte, competitia de kickbox a inceput ieri. Singurul nume notabil este al chinezului Xu Yan, participant in circuitul K-1, dar acesta a fost deja eliminat din turneu dupa ce a trebuit sa se recunoasca infrant in fata lui Gregor Stracanek, in chiar sferturile de finala.

Lista completa a rezultatelor inregistrate la Beijing poate fi gasita aici.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA