Natiunea MMA

Rezultatele ADCC 2011: Finalul unor legende, si inceputul altora noi
26/09/2011

 

Acest weekend a fost probabil cel mai intens din 2011 pentru oricare iubitor de arte martiale. Evenimentele de calibru mondial s-au succedat in doar cateva zile. UFC 135 a pus o noua caramida la piedestalul care i se ridica campionului de doar 23 de ani, Jon Jones. It's Showtime Fast & Furious ne-a adus tuturor in inimi o nou stea la categoria -70kg in kickboxul mondial, Robin va Roosmalen dovedindu-se un competitor foarte serios la pozitia lui Giorgio Petrosyan. Thai Fight 2011 l-a readus in ring in tara sa natala pe Buakaw por Pramuk, intr-o compania mai mult decat selecta. DREAM 17 a reluat seria galelor mari puse in scena de Fighting and Entertainment Group, la Saiatama SuperArena. Pe langa toate astea, Abu Dhabi Combat Club si-a desemnat campionii de anul acesta in Notthingam, Anglia.

A fost o competitie frumoasa, si extrem de disputata. A fost locul in care unele stele au apus, iar altele au rasarit pe cerul grapplingului mondial. A fost locul in care unele legende au ajuns la final, iar altele s-au nascut. A fost locul unde uni au cofirmat statutuld e vedeta, iar in timp ce altii au trebuit sa se recunoasca invinsi.

Categoria -66kg: Mendes cofirma din nou

Cel mai tanar campion din istoria ADCC, Rafael Mendes a trebuit sa treaca din nou de vechiul sau rival, Rubens "Cobrinha" Charles in drumul spre cea mai inalta treapata a podiumului. Dupa ce s-au intalnit in finala din 2009, Mendes si-a adjudecat in acest an titlul, prin victoria la puncte.

"E unul dintre cele mai frumoase momente din viata mea" a spus tanarul campion dupa lupta. "E doar a doua mea participare in ADCC, si am doua medalii de aur."

Categoria -77kg: Garcia castiga al patrulea titlu, Kron Gracie trebuie sa accepte din nou infrangerea

Dupa ce in competitia din 2009 a trecut cu bine de Kron Gracie, Marcelo Garcia, campionul en-titre l-a invins din nou pe acesta in semifinale, la puncte. In finala, Marcelo a trebuit sa scape dintr-o sugrumare ghilotina aproape reusita de Leo Vieira, dar a intors sortii si a inchis o sugrumare triunghi care a pus capat sperantelor de victorie ale adversarului sau.

"Nici macar nu m-am gandit sa abandonez" a spus Marcelo, care a castigat in acest weekend al patrulea sau titlu ADCC. "La sala fac lucrul asa, dar nu aici. Mai bine imi pierd cunostinta decat sa fac asa ceva."

Categoria -88kg: Galvao il invinge la puncte pe Palhares

Debutul lui Rousimar "Toquinho" Palhares in ADCC a fost unul incununat de succes, el trecand prin submisie de Rafael Lovato. In finala insa, el l-a intalnit pe Andre Galvao, iar experienta acestuia din urma si-a spus in cele din urma cuvantul. Scorul final a fost 8x3 pentru Andre.

"E un om foarte periculos" a spus Galvao dupa finala. "Stiam ca jiu-jitsul meu va fi mai bun decat al lui, avand in vedere ca el face MMA zilnic, si e greu sa te mentii la acest nivel inalt doar pe partea de sol."

Categoria -99kg: Assis trece de Xande Ribeiro, dar e submis de Dean Lister in finala

Dupa ce s-au mai intalnit in competitii de no gi in trecut, unde a iesit invingator prin submisie, Joao Assis a trecut din nou de Xande Ribeiro in drumul sau spre finala, de data asta la puncte. Acolo insa a trebuit sa lupte cu Dean Lister, probabil cel mai bun non-brazilian din intreaga competitie. Iar Dean s-a ridicat la inaltimea numelui sau si l-a submis pe Joao.

"Am trecut in MMA, dar in ADCC ma simt ca acasa" a marturisit campionul dupa lupta. "Nu am de gand sa ma retrag din turneel de grappling."

Categoria +99kg: Pezao trece de Werdum si castiga titlu

Una dintre cele mai asteptate lupta din calendarul finalelor, confruntarea dintre Vinny Pezao si Fabricio Werdum nu a dezamagit. Dupa ce amandoi luptatorii au incercat procedee de finalizare, in cele din urma arbitrii judecatori i-au dat decizia lui Pezao, a carui stea s-a ridicat meteoric pe cerul ADCC inca de la competitia din 2009.

Victor Corobea - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA