Natiunea MMA

Rezultate din lumea Muay Thaiului; Parr il invinge in cele din urma pe Yodsaenklai Fairtex
20/10/2010

Fraser Coffeen - www.headkicklegend.com

Cea mai importanta stire din acest  weekend in lumea Muay Thai a fost lupta dintre John Wayne Parr si Yodsaenklai Fairtex. Cei doi s-au mai intalnit de doua ori pana acum, cea mai celebra fiind lupta din finala showului de televiziune The Contender Asia, iar Yodsaenklai a castigat ambele intalniri. Dar in gala din 17 octombrie, numita "Payback Time 2", Parr a razbunat aceste infrangeri, castigand prin decizia neunanima a arbitrilor. Gala a avut loc acasa la Parr, in Austraila, si a fost probabil cea mai satisfacatoare din cariera  lui, mai ales ca putina lume a crezut ca rezultatul va fi diferit de cele de pana acum. Parr si-a dovedit valoarea, desi venea dupa o infrangere in fata lui Bruce Macfie.

Anul trecut, Yodsaenklai era considerat unul dintre cei mai buni luptatori de Muay Thai din lume - un practicant de elita care a pierdut doar o data in ultimii cinci ani. Acum, legenda sa isi mai gaseste cu greutata loc in primele pagini ale stirilor din acest domeniu, el suferind acum a treia infrangere in 2010. Desi e sigur ca nu si-a incheiat cariera, e foarte clar pentru toata lumea ca aceasta a intrat pe o panta descendenta. E inca un avertisment pentru cat de rapid un sportiv din lumea sporturilor de contact poate sa nu mai fie vazut la nivelul care l-a consacrat.

Intr-un alt loc din lume, Malaiezia a fost gazda unei gale numita Muay Thai vs Kung Fu, pe 9 octombrie, in care cel mai cunoscut luptator a fost....Yodsaenklai Fairtex. Cu doar opt zile inaintea luptei cu Parr, si poate o cauza a rezultatului din acea confruntare, Yodsaenklai a reprezentat arta din tara sa natala impotriva practicantului de Kung Fu Wang Guan, din China. Yodsaenklai a reusit victoria prin decizia arbitrilor in lupta desfasurata pe reguli K-1. In aceeasi gala, Xu Yan, luptatorul chinez ca l-a facut KO pe Nagashima anul trecut in MAX, l-a invins pe tailandezul Malaipet tot prin decizie, la fel cu a iesit invingator si Lamsongkram in fata chinezului Cao Yaomin.

Inca doua rezultate importante din lumea Muay Thailui in ultimul timp: pe 5 octombrie, Saenchai Sor Kingstar, clasificat in Top 5 din lume, l-a invins pe Petboonchu intr-o lupta pentru titlu data pe templu Muay Thailui, stadionul Lumpinee din Bangkok. Iar pe 26 septembrie, campionul Krush si participant in K-1 -63kg Grand Prix, Masahiro Yamamoto a pierdut prin decizia neunanima a arbitirilor intr-o lupta pentru titlul WBC Muay Thai. 2010 a fost un an foarte greu pentru Yamamoto, care va incerca sa revina in lupta pentru titlul It's Showtime din decembrie.

Cateva lupte de Muay Thai care merita urmarite in viitorul apropiat:

Oct. 29 - Saiyok Pumpanmuang v. Abdallah Mabel in France
Nov. 27 - Evolution 22 cu Nathan Corbett, Michael Thompson, Bruce Macfie, si Eli Madigan
Dec. 25-30 - K-1 MAX fighter Vitaly Hurkou lupta in gala Malaysia Super 8
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA