Natiunea MMA

Ratingurile slabe de televiziune ale galei Dynamite!!2010 si viitorul FEG in 2011
03/01/2011

Pe 31 decembrie, Fighting and Entertainment Group a pus in scena de acum traditionala gala din Ajunul Anului Nou, Dynamite. Lumea MMA vorbeste in termeni laudativi despre acest show, dar se pare ca presa japoneza nu e de acord cu aceasta stare de fapt.

Principalul subiect reflectat de mass-media din tara soarelui rasare este prestatia slaba a celui pe care multa lume il vedea ca viitoarea stea a artelor martiale mixte, Satoshi Ishii. Invingator prin decizia arbitrilor in fata lui Jerome Le Banner, unul dintre cei mai buni kickboxeri din lume, Ishii a fost huiduit copios de spectatorii prezenti la Saiatama SuperArena. In rest, nu se vorbeste mai deloc despre Dynamite. Infrangerea lui Takanori Gomi in fata lui Clay Guida la UFC 125 a primit mai mult atentie chiar decat spectaculosul KO reusit de Nagashima in fata sfidatorului Shinya Aoki.

Ratingurile de televiziune pentru gala Dynamite nu au facut decat sa consfinteasca aceasta stare de fapt. TBS, televiziunea care transmite in mod traditional aceasta gala, a avut o audienta medie de 8.8% (9.8% si 7.8% pentru fiecare dintre cele doua ore). Anul trecut, ei reuseau o medie de 13%, cu 4% mai mult decat in aceast an. Prezenta lui Ishii si a lui Inoki nu au ajutat deloc organizatia japoneza, si avem inca o dovada ca FEG are nevoie de noi staruri.

In lumina acestor evenimente, Fighting and Entertainment Group a anuntat o conferinta de presa pe sfarsitul acestei luni unde urmeaza sa se dezvaluie planurile de viitor, printre care o mult asteptatat restructurarea a managementului, ca si incorporarea fondurilor externe venite de la parteneri americani si chinezi. Problemea cea mai mare a FEG ramane insa televiziunea, pentru ca e foarte probabil ca TBS sa renunte la contractul cu ei in urma ratingurilor in scadere, iar promotia sa fie nevoita sa gaseasca un alt partener pentru galele K-1 MAX, DREAM si Dynamite!!. Din fericite K-1 World Grand Prix este realizat in colaborare cu o alta televiziune, Fuji TV, si nu pare sa fie afectata atata de serios de scaderea audientei.

Relatia dintre Fuji TV si Kazuyoshi Ishii, fondatorul K-1, este una puternica si de lunga durata, asa ca nu ar fi de mirarea daca in viitorul apropiat o mai mare parte din galele FEG vor fi transmise pe acest canal de televiziune. Pe de alta parte, e foarte probabil ca organizatia japoneza sa incerce sa intre si pe piata americana, cu ajutorul lui Alistair Overeem, si sa aduca kickboxul de cel mai inalt nivel in casele de pe continentul nord-american.

Dave Walsh - www.liverkick.com
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA