Natiunea MMA

Raportul FightMetric pentru lupta Frankie Edgar vs BJ Penn de la UFC 118
30/08/2010

Horia Ciocan

Siteul de specialitate FightMetric.com, care studiaza din punct de vedere stiintific activitatea de lupta a galelor importante, a facut public raportul pentru Main Eventul galei UFC 118, desfasurata sambata seara in Boston, dintre Frankie Edgar si BJ Penn, lupta ce a avut ca miza centura de campion a categoriei usoare.

Altadata considerat de neinvins in aceasta divizie de greutate, BJ a fost nevoit sa se recunoasca invins fara drept de apel, iar raportul FightMetric ilustreaza foarte clar acest lucru.

Frankie il devanseaza clar pe adversarul sau la toate capitolele, cu aproape de trei ori mai multe lovituri per ansamblu (94-36) si lovituri semnificative per ansamblu (142 -56). Daca la loviturile expediate la cap diferenta se reduce la putin sub 100% (83-47 pentru Edgar), in schimb la loviturile trimise la corp (44-9) si la picioare (15-0) diferentele sunt mai mult decat evidente.

Si daca Edgar, campionul de dinainte si de dupa aceasta lupta, a categoriei usoare din UFC, si-a indreptat atentia asupra intregii suprafete a corpului adversarului sau, activitatalui BJ Penn sa fost mult mai redusa si indreptata in marea ei majoritate spre capul adversarului, cu prea putina atentie acordata bustului si cu absolut nici o incercare de a lovi la picioare.

Edgar se dovedeste superior si la acuratetea loviturilor, cu un procentaj bun (34-66%) pentru loviturile de la cap, si foarte bun (67-100%) pentru cele expediate la corp si picioare. BJ ramane in urma si la acest capitol, cu o acuratete redusa (0-33%) pentru loviturile la cap si moderata (34-66%) pentru cele expediate la corp.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA