Natiunea MMA

Raportul FightMetric confirma superioritatea lui Machida in lupta cu Jackson
04/12/2010

Horia Ciocan

Site-ul american de specialitate FightMetric ofera, dupa fiecare gala oficiala a UFC un raport referitor la Main Eventul showului respectiv. Prestatiile luptatorilor sunt apreciate din punct de vedere stiintific si statistic, specialisti din domeniu urmarind aspecte ale lupte adeseori trecute cu vederea de spectatorul de rand, sau chiar de catre arbitri.

Sambata trecuta, Quinton "Rampage" Jackson a primit decizia ne-unanima a arbitrilor, un lucrul care l-a surprins pana si pe el. Raportul FightMetric, afisat mai jos, demonstreaza fara putinta de tagada eroarea facuta - intentionat sau nu - de catre judecatori.

Singurul compartiment al luptei in care Jackson a avut un oarecare avantaj in fata lui Machida este la striking, si chiar si aici doar in ceea ce priveste numarul total de lovituri de brate si de picioare pe care le-a aruncat, depasindu-l pe brazilian cu 70 de lovituri fata de 53. Cu toate astea, Machida este superior la numarul de lovituri semnificative lansate, cu un numar aproape dublu fata de cel al lui Ramapge.

Partea de grappling a luptei dintre cei doi nu a fost foarte activa, inregistrandu-se o singura incercare de submisie, un armbar pe care Lyoto Machida nu a reusit sa il duca pana la capat. Tot el domina insa la capitolul luptei la sol in ceea ce priveste pozitia de demi-garda, pozitie dominanta laterala si pozitie dominanta superioara, cu cate o incercare, fata de 0 in dreptul lui Quinton.

Cea mai mare diferenta este constatata la Prestatia Generala - Decision/Total Performance Rating - unde specialistii FightMetric il dau castigator de departe pe Machida cu un rating de 48 la 32 si un scor al eficientei de 162 la doar 79 al lui Jackson.

 
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA