Natiunea MMA

Problemele financiare ale FEG, compania mama a DREAM si K-1, se agraveaza in continuare
30/11/2010

www.fightersonlymagazine.com

Mega-promotia japoneza Fighting and Entertainment Group, compania mama a K-1 si DREAM, a suferit o noua "infrnagere" pe linie financiara, conform unei surse importante din lumea artelor martiale japoneze. Acesta ne-a informat ca mult promovataul parteneriat dintre FEG si banca de investitii PUJI, din China, nu se va mai materializa.

Acum cateva luni, FEG a facut valuri in mass-media din acest domeniu cand a anuntat un parteneria cu PUJI in valoare de 200 milioane $, care ii va permite sa isi continue si chiar sa isi extinda activitea in jurul lumii.

Conform sursei noastre, PUJI a descoperit ca piata japoneza pentru sporturile de contact valoreaza mai putin decat s-a estimat initial, si ca 200 milioane $ ar fi o suma nerealista.

PUJI a mai descoperit ca investitori care si-au manifestat interesul in FEG nu au mai dorit sa isi aduca contributia decat daca s-ar fi facut o restructurare la nivel de management. Cand aceasta conditie s-a lovit de rezistenta FEG, investitorii si-au pierdut interesul.

FEG a ajuns sa aiba probleme din cauza interesului tot mai scazut pentru kickboxul si MMA-ul din Japonia. Nivelul de atractie a atins punctul culminant acum mai multi ani, cand luptatorii castigau sume frumoase la apogeul carierei lor.

De atunci insa, banii veniti de la sponsori, din publicitate, si din biletele vandute au inceput sa scada. Cerintele luptatorilor insa nu au urmat acelasi trend. Nume importante, care primeau sute de mii de dolari pentru o lupta in momentele de glorie ale K-1 primesc aceleasi sume, desi veniturile companiei au scazut mult.

Incapabila sa obtina imprumuturi sau capital de la investitori, FEG a recurs, conform sursei noastre, sa mearga pe "piata subterana" pentru resursele financiare necesare cu care sa isi continue activitatea si sa isi plateasca luptatorii. Acest lucru readuce in memorie, desigur, legaturile cu Yakuza, mafia japoneza, care au distrus PRIDE Fighting Championship, dar FEG a negat intotdeauna cu vehementa acest lucru.

In ciuda dificultatilor prin care trece compania japoneza, se pare ca exista entitati interesate in achizitionarea FEG, daca aceasta ar fi pusa la vanzare. Acestea insa sunt circumspecte din cauza situatie financiare si contabile opace si a absentei sau a lipsei de vointa pentru parcurgerea procesului necesar in aceste situatii.

Compania spera si are FOARTE mare nevoie de ratinguri bune pentru gala Dynamite!!2010 din Ajunul Anului Nou, in principal pentru ca are nevoie de cifre importante pe care sa le poata arata potentialilor investitori si pentru a isi putea pastra contractele cu televiziunile.

Goana dupa cash continua, dar sursa noastra, care isi desfasoara activitatea in lumea arteleor martiale japoneze de multa vreme, e pesimista cu privire la sansele FEG si prezice fie scoaterea la vanzare a companie fie prabusirea ei pe sfarstiul lui 2011.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA