Natiunea MMA

Principalul sponsol al Sengoku se retrage, si poate provoca dizolvarea organizatiei japoneze
11/03/2011Promotia japoneza Sengoku Raiden Championship sta pe marginea prapastiei.

Organizatia a emis un comunicat de presa vineri, prin care anunta ca principalul sponsor pe care il aveau, Don Quijote, a incetat sustinerea financiara a galelor promovate in Japonia. Acest lucru va duce foarte probabil la prabusirea promotiei, pentru ca posibilitatea aparitiei unui alt sponsor major este foarte scazuta.

SRC si DREAM au intrat pe scena de MMA din Japonia atunci cand compania mama a UFC, Zuffa, a cumparat ce mai ramasese din fostul gigant al lumii artelor martiale mixte, PRIDE, in 2007, incercand sa capitalizeze de pe urma golului lasat in tara soarelui rasare.

Oficialii de la Don Quijote, un lant foarte mare de hipermarketuri din Japonia, au pus in cele din urma capat sustinerii financiare a galelor Sengoku ajuns mereu pe rosu la calculul profitului in ultimul timp.

Nici Sengoku si nici DREAM nu au reusit sa se ridice la nivelul de succes avut de PRIDE in prima parte a existentei sale, multi analisti considerand ca piata de MMA din Japonia a secat. Asta nu ii opreste insa pe cei de la UFC sa sustina in continuare ca au de gand sa organizeze o gala in tara soarelui rasare undeva pe sfarsitul acestui an.

Comunicatul de presa al Sengoku a specificat ca Don Quijote va continua sa sustina celelalte promotii mai mici din Japonia, Pancrase si Shooto, dar nu a precizat pana la ce nivel va continua sa faca acest lucru.

Mai multi luptatori importanti de MMA - Josh Barnett, Antonio Silva, Muhammed Lawal, si altii - au concurat pentru Sengoku in cei doi ani si jumatate de existenta a promotiei.

Sursa - www.MMAweekly.com
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA