Natiunea MMA

Pitbull Atodiresei e noul Campion Mondial WAKO Pro
09/12/2012

Ionuț “Pitbull” Atodiresei a devenit primul campion mondial WAKO Pro din istoria României după ce l-a învins la Local Kombat Onești pe deținătorul centurii la categoria 64,5 kilograme, spaniolul Aitor Eguzkiza. Coloșii Alexandru Lungu și Steven Banks au oferit faza serii după ce au căzut în afara ringului, iar meciul s-a încheiat fără decizie din cauza accidentării americanului. Gala din orașul Nadiei Comăneci a fost organizată special pentru prezentarea marii finale Superkombat, programată pe 22 decembrie la București.

În fata unei sali arhipline, dup ce toate biletele puse în vânzare s-au epuizat în numai o zi, Atodiresei s-a impus la decizie split deoarece arbitrul spaniol l-a declarat învingator pe conationalul sau, în timp ce arbitrii din Bulgaria si Italia au considerat ca victoria i-a revenit românului.

“Mi s-a îndeplinit un vis, acela de a deveni campion mondial. Este rezultatul a aproape 20 de ani de muncă. Sunt în al nouălea cer. Este unul dintre cei mai buni ani din carieră. După ce în iunie la Craiova am luptat în fața a aproape 15.000 de spectatori, acum am cucerit și centura mondială”, a afirmat Atodiresei la final.

Pe lâng meciul pentru titlul mondial, s-au mai disputat alte cinci meciuri pentru titlul national Local Kombat. Marius Graunte (60 kg), Amansio Parachiv (67 kg), Cristian Milea (71 kg), Cristian Ristea (85 kg) si Danut Hurduc (95 kg) sunt noii campioni nationali, Milea obtinând si trofeul pentru “Cel mai spectaculos KO” în urma succesului înainte de limita repurtat împotriva lui Claudiu Badoi.

În meciurile internationale, Adrian Mitu l-a învins pe francezul Yasin El Hana, în timp ce Miodrag Olar s-a recunoscut învins de Phillipe Salmon. În primul meci de MMA al serii, Zsolt Balla l-a facut KO pe Adrian Stoiti în prima runda, desi acesta din urm a fost aproape de a obtine victoria cu numai câteva secunde înainte.

Duelul colosilor dintre Alexandru Lungu si Steven Banks s-a încheiat fara decizie dupa ce americanul s-a accidentat. Aproape de finalul primei runde, cei doi s-au prabusit în afara ringului si, spre deliciul publicului, au cazut chiar peste masa comentatorilor, numai ca Banks a acuzat o problema la umar si meciul s-a încheiat fara ca vreunul dintre sportivi s fie declarat învingator.

Printre spectatori s-au numarat si luptatorii Sebastian Ciobanu, Andrei Stoica, Benny Adegbuyi si Raul Catinas, românii care vor lupta pe 22 decembrie în marea final a circuitului Superkombat, organizat în asociere cu organiza ia japonez K-1 i care se anunta cel mai mare eveniment din istoria României în acest sport.

Rezultate Local Kombat Onești:

Titlul național Local Kombat (60 kg)
Marius Graunte l-a învins la decizie unanima pe Florin Lupu

Titlul național Local Kombat (67 kg)
Amansio Paraschiv l-a învins prin TKO tehnic în repriza a doua pe Alin Span

Titlul național Local Kombat (71 kg)
Cristian Milea l-a învins prin KO în prima repriza pe Claudiu Badoi

Titlul național Local Kombat (85 kg)
Cristian Ristea l-a învins la decizie majoritara pe Alexandru Nedelcu

Super-fight (-72,5 kg)
Phillipe Salmon (Franta) l-a învins la decizie unanima pe Miodrag Olar (România)

Super-fight (-75 kg)
Adrian Mitu (România) l-a învins la decizie unanima pe Yasin El Hana (Franta)

Super-fight MMA (+96 kg)
Zsolt Balla l-a învins prin KO în prima repriz pe Adrian Stoiti

Super-fight MMA (+125 kg)
Alexandru Lungu (România) vs Steven Banks (SUA) s-a încheiat fara decizie dupa accidentarea americanului

Comunicat de presa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA