Natiunea MMA

Muslim Salikhov, regele incoronat al WuShu-ului, se pregateste pentru debutul in galele M-1 Global
15/03/2013

Discutam chiar ieri la sala cu un coleg de "suferinta" despre posibilitatile de a iti castiga existenta prin practicarea artelor martiale. Si dupa ce am ajuns rapid la concluzia ca in Romania e aproape imposibil (in afara celor putini - si speciali - de la Respect Gym si Scorpions Cotnari Iasi), am largit aria discutie la Europa in general si la WuShu in special.

Amandoi am inceput, la modul serios acum multi ani de zile practicarea artele martiale cu acest frumos si spectaculos stil chinezesc, iar parearea de comun acord a fost ca in afara de Muslim Salikhov, cu siguranta cel mai spectaculos si probabil cel mai bun practicant de Wushu Sanshou din istoria moderna a acestui sport, nici din acest sport nu prea poti sa traiesti. Cadrul mai larg al discutie era ca singura ramura de arte martiale in care se castiga bani adevarati este MMA-ul.

Iata ca astazi, pe canalele mass media din lume, a aparut stirea conform caruia luptatorul de origine daghestaneza - o provincie ruseasca din care au mai aparut nume importante in MMA ca Shahbulat Shamhalaev, Magomedrasul "Frodo" Khasbulaev, Khabib Nurmagomedov sau Ruslan Magamedov - se pregateste sa isi faca si el debutul in galele importante de arte martiale mixte. Gazda sa va fi, se pare, promotia ruseasca M-1 Global, cu care acesta a semnat deja un contract.

El are la activ numeroase titluri mondiale si europene de Wushu Sanshou, ca si titlul de King of Sanda, castigat in lupta de cei mai buni practicanti ai acestui stil.

Muslim ii urmeaza in lumea marea a MMA-ului pe alti campioni de Sanshou ca Cung Le, aflat sub contract cu UFC, sau Eduard Folayang, care lupta in galele ONE FC din Asia. Aceasta nu ar fi prima sa intalnire cu artele martiale mixte, el mai avand cateva incercari reusite de a concura si in aceasta disciplina, in gale mai putin insemnate.

Sportivul rus se pregateste acum la una dintre cele mai cunoscute scoli de arte martiale din Tailanda, Phuket Top Team pentru debutul sau in MMA. Un scurt clip cu cateva reusite ale lui, si cu imagini de la pregatirea din Tailanda poate fi vazut mai jos.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA