Natiunea MMA

Mult asteptata revenire a UFC in Brazilia a fost confirmata oficial pentru august 2011
16/12/2010

Promotia americana Ultimate Fighting Championship are la baza numerosi luptatori originari din Brazilia. O mare parte dintre cei mai buni sportivi ai sai sunt nascuti si crescuti acolo, uneori chiar in cele mai rau famate parti ale marilor orase brazilieni, celebrele favelas. Paulo Thiago, Thiago Silva, Lyoto Machida, fratii Nogueira, Wanderlei Silva, Vitor Belfort, "Cigano" dos Santos si mai ales campionii Jose Aldo, Mauricio Shogun Rua si Anderson Silva sunt doar cativa dintre acestia.

Acum, la mai mult de 10 ani de la prima si singura aparitie a UFC in Brazilia - in 16 octombrie 1998 - lucrurile s-au schimbat. De la o organizatie aflata in semi-legalitate, cunoscuta mai mult in cercurile fanilor hard-core ai sporturilor de contact si care multa vreme a fost asociata cu luptele fara reguli, organizatia revine acum in America de Sud intr-o cu totul alta postura.

UFC domina de departe scena mondiala de MMA. Cei mai buni si mai bine platiti si pregatiti sportivi lupta aici, cu cateva foarte mici exceptii. Masinaria de marketing si de imagine pe care fratii Fertitta si Dana White au puso in spatele promotiei i-a adus o popularitate si o recunoastere mondiala. Iar lucrurile par sa fie din ce in ce mai bune pentru ei.

Potentialul economic al Braziliei, ca si popularitatea acestui sport intre cetatenii de rand a determinat Zuffa Inc, compania mama a UFC, sa decida revenirea in tara pe care multi o considera locul de nastere al MMA-ului modern.

"Acesta nu este un test" a spus Dana White. "Credem ca acest lucru functioneaza oriunde. Cu siguranta functioneaza in Brazilia. Tot ce trebuie sa faci e sa te uiti la istoria de aici. Omul care a pornit totul, cel mai tanar campion, cel mai bun luptator pound-per-pound din lume, toti sunt de aici. Acesta nu e un test."

Lorenzo Fertitta a raspuns si el intrebarilor jurnalistilor, la conferinta de presa tinuta chiar in primarie alaturi de primarul orasului Rio de Janeiro, Eduardo Paes.

"10 ani dupa ce am cumparat compania, iata ca astazi raspundem intrebarii care mi s-a adresat cel mai des in tot acest timp: Cand va organiza UFC o gala in Brazilia. Dorim sa ne aducem contributia la cresterea popularitatii acestui sport aici, si sa avem un efect economic pozitiv asupra orasului Rio de Janeiro."

UFC va pune in scena o gala in data de 27 august 2011, la HSBC Arena in Rio de Janeiro, Brazilia.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA