Natiunea MMA

Moldova lupta si....castiga
28/03/2012

Comunicat de presa

Iasi, 24 martie 2012 Sala Polivalenta

Sambata seara la Iasi a avut loc prima Gala EFC-MMA, din cele cinci programate pentru acest an in Romania. Gala a fost gandita dupa un sistem piramidal, cu 14 meciuri, dintre care opt fighturi (semifinalele turneulu EFC-MMA) si sase superfighturi.

Seara a fost deschisa de un superfight intre doua fete: Andreea Rotaru, campioana nationala de box si Alexandra Chirila. Ultima a invins prin KO in prima repriza.  Luptele, de altfel spectaculoase, au fost urmarite de cateva sute de ieseni pasionati ai sporturile de contact.

Aveau si pe cine sa sustina, mai ales ca doi dintre gladiatorii din cusca erau antrenati in clubul iesean Scorpions: Sebastian Horeica si Alexandru Daniel.  Din pacate doar Alexandru Daniel a reusit sa se impuna in fata adversarului, Rodrigo Tasko (Ungaria) intr-un meci foarte frumos.

Momentul culminant a fost, fara indoiala, lupta dintre suceveanul Gheorghe Ignat aka Ursul din Carpati si austricul Atilla Ucar. Victoria a fost a romanului, care in doua reprize l-a naucit in bataie pe Ucar, antrenorii acestuia hotarand sa abandoneze in repriza a treia. 

Austriacul venea la Iaşi cu un palmares de 12 meciuri in MMA, din care opt victorii, trei infrangeri si un rezultat de egalitate. Meciul cu care se “mandrea” acesta a fost cel in care a reusit  sa-l învingă in 43 de secunde pe celebrul Bob Sapp, cel supranumit si „Bestia”

La sfarsitul meciului, Ignat a tinut sa le multumeasca celor prezenti: "Acest premiu vi-l dedic voua, spectatorilor din Sala Polivalenta, care m-ati incurajat fantastic tot meciul. Este meritul vostru". Cat despre Atilla, romanul se pare ca nu a avut o parere prea buna: “Nu credeam că o să reziste atât. Avea o bucată de falcă ruptă, arcadele umflate, iar staff-ul său i-a spus să abandoneze. Aş fi vrut să fac mai mult spectacol, dar  el (n.r.-Atilla Ucar) refuza pur şi simplu  să lupte”.

In semifinalele turneului EFC-MMA, Romania a reusit sa sa castige cu un singur luptator: Ion Pascu. Trei runde a durat meciul, iar la final, Ion a fost desemnat castigator cu 3-0, decizie luata in unanimitate de  catre arbitrii.

Laurean Mihu, organizatorul evenimentului a primit o distinctie din partea coordonatorului regional NE al Agentiei Nationale pentru Sport si Tineret, domnul Ciprian Paraschiv. Laurean a multumit si el iesenilor pentru participare si sustinere: "Vreau sa le multumesc iesenilor pentru ca au venit la acest spectacol si le promit ca voi aduce o noua gala si mai puternica la Iasi. Apreciez colaborarea pe care am avut-o cu Directia pentru Sport si cu directorul regional Ciprian Paraschiv. In baza acestui parteneriat cred ca vom mai putea organiza astfel de gale in Iasi”

Meciurile au fost transmise live, dupa miezul noptii pe National Tv.

Rezultatele complete ale primei gale EFC-MMA:

Superfights
Chirila Alexandra invinge in prima repriza pe Rotaru Andreea
Kalucz Martin invinge in prima repriza pe Horeica Sebastian
Alexandru Daniel invinge in prima repriza pe Tasko Rodrigo
Balaj Ciprian (Romania) invinge in prima repriza pe Muntean Marius

Superfight
Mairbek Taisumov (Austria - 70 kg) invinge in prima repriza pe Luca Poclit (Moldova - 70 kg)

Turneul EFC-MMA Sferturile de finala categoria semimijlocie 77 kg:
Peter Sobotta (Germania) invinge in prima repriza pe Marius Panin (Romania)
Dmitry Kapmary (Moldova) invinge la decizie (3-0) pe Sergei Barberoshe (Moldova)
Domingos Mestre (Portugalia) invinge la decizie (3-0) pe Panfilii Gheorghe (Moldova)
Christian Eckerlin (Germania) invinge in prima repriza pe Ioan Cojocaru (Moldova)

Super Fight:
Ignat Gheorghe (Romania - 125 kg) invinge dupa doua reprize pe Atilla Ucar (Austria)

Turneul EFC-MMA Sferturile de finala categoria mijlocie 84 kg:
Gregor Herb (Germania) invinge in prima repriza pe Szabo Stefan (Romania)
Alan Carlos (Brazilia) invinge in repriza a doua pe Vlad Moraru (Moldova)
Pavel Pokatilov (Moldova) invinge in prima repriza pe Alexander Georgiev (Bulgaria)
Ion Pascu (Romania) invinge la decizie (3-0) pe Marcin Gulas (Polonia)

CIRCUITUL TURNEULUI EFC-MMA:

Turneul contiuna cu urmatoarea gala la Targu Mures pe 26 Mai 2012, dupa care, in august, ajunge la Constanta (10 august), urmeaza apoi Clujul in 29 septembrie, pentru ca pe 15 decembrie 2012 sa se incheie cu gala finala de la Bucuresti.

Aici se vor da cele mai importante lupte, deoarece se desemnaza campionii intregului turneu. Dupa meciurile finale de la Bucuresti, vor ramane in picioare numai cei mai buni dintre cei buni! O gala de neratat!

Pentru mai multe informatii accesati www.mmaromania.com
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA