Natiunea MMA

Miodrag Olar (Kudokai Sibiu) lupta pe 29 ianuarie cu fratele campionului K-1 MAX, Armen Petrosyan
17/01/2011

Sportivii romani incep sa scoata capul in lumea mare a kickboxului din Europa. Dupa ce mult timp greii - Ghita, Morosanu, Ciobanu, Catinas, Stoica - au fost cei care au aratat lumii ca in tara noastra exista talente care merita recunoscute si admirate, acum vine randul categoriilor mai mici de greutate sa isi demonstreze valoare.

Castigator, intr-o maniera spectaculoasa, al turneul piramidal TK2 din Franta la divizia de greutate 72.5kg, Miodrag Olar, sportiv al antrenorului Adrian Mihai de la Kudokai Atlassib Sibiu, a intrat in circuitul profesionist FightCode si urmeaza sa il intalneasca, pe 29 ianuarie, pe Armen Petrosyan, fatele campionului mondial K-1 MAX, Giorgio Petrosyan.

Miodrag este o prezenta constanta in galele profesioniste de arte martiale din tara noastra,ca si in competitiile intercluburi, el luptand atat la Local Kombat Sibiu impotriva lui Marius Tita, cat si la Turneul Intercluburi al Tai Shin Do Gym impotriva Campionului Mondial de Kempo K-1 din 2009 la Bucuresti, Aurel "Mineru" Pirtea.

Armen este un sportiv foarte experimentat, cu nu mai putin de 52 de lupte profesioniste la activ (47 victorii si 5 infrangeri), care provine, ca si fratele sau, din muay thai, una dintre cele mai dure discipline ale sporturilor de contact. El are o inaltime de 1,80 metri, si lupta in general la categoria 70kg. Urmatoarea sa aparitie in ring, dupa confruntarea cu Miodrag, va fi impotriva lui Marcus Oberg, un alt nume mare din kickboxul european si mondial, in cadrul galei Oktagon din 12 martie, la Milano.

Tot in aceeasi seara, un alt roman, Lucian Danilencu,il va intalni pe Milan Dasic la categoria Super Grea, pe reguli de K-1. Originar din Tulcea, el se pregateste la Thai Boxe Torino si anul trecut, in aceeasi gala l-a invins la puncte pe francezul Corentin Jallon, intr-o lupta contand pentru categoriei +95 de kilograme a WKN European Amateur Kickboxing Orientales.

Fight Code este "copilul de suflet" ale celor de la MP & Silva, companie de marketing si media dedicata sportului, si al lui Carlo Di Blasi, promoterul circuitului Oktagon din Italia. Turneul Fight Code va avea loc in 2011 in nu mai putin de 10 oase din intreaga Europa, Geneva, Torino, Budapesta, Milano, Split, Debrecen, Bratislava, Istanbul, Marseille si Stockholm. Formatul va curpinde doua turnee, unul dedicat categoriei grele, Rhinos (-105kg) si unul dedicat categoriei mijlocii, Dragons (-72.5kg). In fiecare dintre acestea urmeaza sa lupte 16 sportivi din mai multe tari europene. Miodrag va participa in cadrul diviziei Dragons.

In gala din 29 ianuarie urmeaza sa urce in ring chiar fratele lui Armen, campionul mondial K-1 MAX, Giorgio Petrosyan, impotriva lui Sudsakorn Sor Klinmee, intr-o confruntare pe reguli K-1. Desi amandoi sportivii sunt practicanti de Muay Thai, experienta mai vasta pe regulile promotiei japoneze a lui Giorgio, ca si valoare sa, il dau drept favorit al acestei confruntari.

Tot atunci ii putem vedea in actiune si pe Andrei Kulebin, unul dintre cei mai buni luptatori de la categoria semi-mijlocie originar din Belarus, impotriva fostului campion al stadioanelor Lumpinee si Rajadamnern, Kaopon Lek.

Natiunea MMA va urmari indeaproape desfasurarea acestei galei si va relata despre prestatia sportivilor nostrii intr-una dintre cele mai importante gale de kickbox profesionist din acest inceput de an.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA