Natiunea MMA

Michael Langhi: "Trebuie sa stii cum sa pierzi"
26/04/2011

Obisnuit cu victoriile, Michael Langhi s-a facut remarcat mult timp in divizia usoara, una din cele mai disputate divizii ale artei suave la momentul actual. In anii trecuti luptatorul a castigat toate turneele importante, Mondialele, Panamericanele si Europenele. Fara nici o pata pe recordul ani la rand, castigator ar premiului acordat celui mai constant sportiv din partea revistei GracieMag, Langhi a cedat un meci in fata lui Leandro “Lo” Pereira, castigator mai apoi al categoriei -74 kg in cadrul World Pro. Contactat de reporterii GracieMag.com, brazilianul echipei Alliance a oferit un interviu amplu asupra unor subiecte interesante.

GracieMag: Cum a fost sa pierzi?
Michael Langhi: Am fost trist, desigur. Nu mai pierdusem de 3 ani si am fost desigur daramat. Dar e o parte a sportului, este ceva a carui tinta suntem toti. Doi ajung pe saltea, unul pleaca invins. Din pacate, de aceasta data eu am fost acela.

"Mai devreme sau mai tarziu, casa se darama" - Michael Langhi

GM: Ce crezi ca a mers prost. Ai invatat ceva din aceasta experienta?
ML: Nu am nici o scuza. As fi putut face asemeni multora, sa inventez o gramada de scuze. Adevarul e ca adversarul meu a fost mai bun si a avut un parcurs excelent. Cineva trebuie sa aiba acea atitudine de campion al saltelei. Unii o au doar la victorie, iar cand sunt infranti nu stiu cum sa reactioneze, adoptand atitudini ce nu pot fi ale unor campioni adevarati. Lectia insusita a fost ca mai devreme sau mai tarziu casa se darama, ea cade pentru absolut toti. Cum am spus, daca esti un practicant de jiu-jitsu cu o atitudine corespunzatoare, primesti aprecieri chiar si cand pierzi. Daca lasi lucrurile sa-ti afecteze gandirea, cand casa va cadea socul va fi si mai mare. Nu ma ascund si concurez pe unde am ocazia. As prefera sa pierd decat sa nu lupt. Gustul infrangerii e ceva cu care ma pot obisnui, dar rusinea de a nu lupta si de a-mi fi teama....Acesta a fost un alt aspect destul de ciudat la acest turneu, din moment ce multi au preferat sa nu concureze, dar nu pot judeca pe nimeni.

GM: Ce parere ai de Leandro?
ML: E un copil la locul lui, umil, care are deja atitudinea unui campion, nu vorbeste de rau pe nimeni. Stiam ce potential are, i-am urmarit indeaproape evolutia de-a lungul timpului aici in São Paulo.

GM: A fost cineva care te-am impresionat intr-un mod aparte la World Pro?
ML:  Chiar mai multi. Unul din ei a fost Rodolfo Vieira, impotriva caruia am avut ocazia sa concurez in sferturile categoriei open. E cu adevarat altceva, cu un jiu-jitsu al lui, diferit de ce vezi de obicei. Intotdeauna urmareste submisia. Nu il pot exclude nici pe Augusto Tanquinho. A avut un parcurs excelent. E un luptator cu o strategie impresionanta, poate opri pe oricine. Dar au fost si altii precum Leandro si Lucio Lagarto care s-au descurcat de minune. Competitia a avut o gramada de surprize placute.

GM: Cand te vom revedea in actiune?
ML: Ma concentrez pe campionatul national al Braziliei dar si pe Mondiale. Deja ma antrenez mai mult, sunt chiar mai dedicat astfel incat sa imi pot face revenirea. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ma voi descurca bine.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA