Natiunea MMA

Marius Varlan castiga medalia de argint la Rickson Gracie Cup in Japonia
02/11/2011

Saptamana trecuta, Marius Varlan, unul dintre cei mai decorati luptatori de BJJ romani, a participat la celebra Rickson Gracie Cup, in Japonia.

Cupa este una dintre cele mai asteptate evenimente de pe scena de Jiu Jitsu din Tara Soarelui Rasare si chiar din calendarul competitional international. In acest an numarul celor care au putut participa a fost limitat la 500, dupa ce anul trecut organizatorii s-au trezit cu nu mai putin de 800 de sportivi inscrisi in concurs.

La acest eveniment au fost prezente nume mari din BJJ-ul international, ca Andre Galvao, Rafael Mendes, Guilherme Mendes si Bruno Frazatto.

Sportivul nostru a participat la categoria sa de greutate (-94kg) si la Open.

La -94kg, Marius a trecut la inceput de doi sportivi proveniti din vechea si puternica scoala japoneza de judo, si a intalnit in finala un luptator de lupte libere care a concurat si in galele profesioniste de MMA.

"Dupa ce l-am proiectat cu kouchi gari, am avut ghinionul sa ma accidentez la genunchi" a povestit Marius in exclusivitate pentru Natiunea MMA. "La doar doua minute de la inceperea finalei, genunchiul meu a cedat la o incercare in forta a adversarului meu de a imi trece garda. Arbitrul a ales sa il desemneze invingator pe japonez.. M-am ales cu medalia de argint si cu genunchiul dislocat."

Cu toate astea, in contra sfatului doctorului oficial, care mi-a spus a nu mai concurez, Marius decide sa participe si la categoria Open. A fost un risc foarte mare pe care si l-a asumat, dar dragostea sa pentru acest sport si ocazia deosebita pe care o ofera Rickson Gracie Cup au fost prea mari.

Prima lupta a castigato frumos, prin strangulare, impotriva unui sportiv brazilian. A urmat apoi confruntarea cu unul dintre cei mai titrati sportivi care activeaza in Japonia. Kleber Koike este un brazilian de 74kg care detine cam toate centurile din Tara Soarelui Rasare la aceasta divizie de greutate, iar echipa unde se pregateste, Bonsai, are in componenta mai multe centuri negre.

Brazilianul a reusit sa obtina victoria, sa mearga mai departe, si sa castige medalia de aur cu un arm-bar superb in finala.

"E o infrangere care nu m-a intristat foarte tare, deoarece acest brazilian isi finalizeaza de obicei adversarii in primele doua minute. Nu e o scuza faptul ca am luptat accidentat, dar sunt mandru ca sunt unul dintre foarte putinii care au reusit sa termine lupta cu el la puncte."

Marius, unul dintre antrenorii de la Agon BJJ din Bucuresti, nu uita munca asidua pe care a inceputo si acasa.

"Multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine, si intors acasa sper ca in scurt timp sa construiesc o echipa cu care in viitor sa merg la turneele mari de BJJ, de unde sa aducem mai multe rezultate bune pentru Romania. E visul meu pentru care ma voi lupta mereu!" a incheiat Marius.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro

 
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA