Natiunea MMA

Luptele nu mai sunt incluse in lista sporturilor olimpice incepand din 2020
14/02/2013

E foarte posibil ca luptele sa nu faca parte din cadrul Jocurilor Olimpice ce vor avea loc in anul 2020.

Conducerea executiva a Comitetului International Olimpic a publicat marti lista cu sporturile propuse pentru Olimpiada din vara anului 2020, si luptele nu se afla printre evenimente. Cei din Comitetul International Olimpic au reanalizat lista cu cele 26 de sporturi existente in programul curent al Olimpiadei, si au hotarat excluderea lui din cadrul listei, neluand in considerare numeroasele voturi pentru acest sport.

Acesta eliminare le va da posibilitatea celor din Comitetul International Olimpic sa aleaga un alt sport care va participa in program. Luptele se va alatura altor 7 sporturi  care trebuie sa ceara sa fie incluse in cadrul competitiei din anul 2020, enumerandu-se printre ele karate, squash, roller sports, sport climbing, wakeboarding, wushu si o combinatie intre baseball si softball.

Decizia a fost luata cu o serie de voturi secrete, cei din conducerea executiva a Comitetului votand pentru excluderea luptelor, in timp ce taekwondo, field hokey si modern pentathlon au ramas pe lista.

Luptele au fost prima disciplina care a facut parte din cadrul Jocurilor Olimpice antice, iar greco-romanii au introdus pentru prima oara acest sport in anul 1896. Cu toate ca nu a fost prezent in anul 1900, probele in acest sport s-au desfasurat la fiecare 4 ani, in anul 1904 fiind introdusa si categoria freestyle pe langa grupele de greutate. Freestyle-ul feminin a fost introdus pentru prima oara in anul 2004 in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena.

Artele martiale mixte au servit ca o plasa de siguranta pentru multi dintre marii luptatori de wrestling odata cu cresterea popularitatii a MMA-ului din ultimii 20 de ani. Unii dintre cei mai buni luptatori din MMA au pornit ca fiind practicanti de lupte libere, si uni dintre cei mai buni luptatori au fost primii atleti olimpici, cum ar fi campionul Bellator de la categoria semimijlocie Ben Askren, castigatorul grand prix-ului Strikeforce de la categoria grea Daniel Cormier si regele diviziei secunde ale Pride Fighting Championship Dan Handerson.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA