Natiunea MMA

Local Kombat Sibiu, o gala cu mai multe fete
22/11/2010

Gianfranco Montaguti

Vineri seara am asistat la o gala Local Kombat cu mai multe fete. Una in care adversari neclasificabili din punct de vedere international au urcat in ring cu sportivi romani de valoare, iar alta in care luptatori nu foarte cunoscuti din strainatate au facut o figura frumoasa in fata adversarilor lor romani.

Meciul lui Marius Tita cu Miodrag Olar a fost chiar interesant de urmarit. Entuziasmant in unele momente chiar, cand ambii luptatori si-au demonstrat calitatile tehnice foarte bune, in lupta din distanta medie. Tita a crescut mult din punct de vedere tactic, s-a maturizat mult si nu mai face greselile pe care le facea in anii trecuti, care i-au prejudiciat posibilitatea de a lupta si in gale internationale mai serioase.

Acum este atent, studiaza bine unele faze de actiune, inainte de a intra in contact, iar rezultatele sunt pe masura.

Olar are inca multe de invatat la capitolul tehnic, dar are un suflet foarte mare pe care l-a arata in lupta, si care a fost foarte bine apreciat de publicul din sala. Rezultatul final mi s-a parut echitabil.

Sebi Ciobanu a avut surpriza, nu stiu cat de mare, ca sa urce in ring cu un adversar incepator, cu cateva luni de pregatire. Nu se poate ca pentru un luptator de talia lui Sebi sa nu se gaseasca un adversar mai bun pe plan international.

Bulgarul a luptat oricum eroic, a rezistat tot meciul multumita inimii sale si aspectului sau fizic masiv care i-a permis sa inghita loviturile puternice ale lui Sebi.

Sebi nu trebuia sa lupte fara un plan tactic bine pus la punct. Cand a vazut ca adversarul rezista la loviturile sale, nu trebuia sa se arunce spre el, fara sa tinteasca cu atentie anumite zone sensibile din garada bulgarului. A riscat mult, iar rezultatul au fost mai multe traume la nivelul fetei, pe care putea sa le evite cu usurinta. Oricum, cred ca spectatorii meritau sa vada un lupta mai disputata, in care Ciobanu sa isi fi aratat adevarata valoare in fata unui adversar mai bun.

Alexandru Lungu....cu cine a luptat? Cati ani avea adversarul sau?Mie mi s-a parut ca e peste 50 de ani. Ma asteptam la un adversar mai pe masura pentru Lungu, si mi se pare ca meciul nici macar nu merita comentat. E nevoie de adversari pregatiti in MMA, care sa aiba macar o rezistenta de cateva minute, nu de cateva secunde.

Fratii Stoica mi s-au parut putin supradimensionati pentru felul in care aratau acum ceva vreme. Alura fizica era foarte buna, la fel ca si explozia tehnicilor lor. Si stiu ca rezultate de genul asta nu se obtin in cateva luni, ci e nevoie de multi ani de antrenamente personalizate, bine urmarite de specialisti in medicina sportiva.

Pe partea tehnica, ei s-au prezentat mai atenti, mai siguri. Dar adversarul lui Bogdan....a primit el o lovitura in zona sensibila a cefei, dar mi s-a parut cam suspect abandonul atat de rapid al fratelui lui Dzevad Poturak. Pentru binele carierei lui Bogdan, dar si pentru binele sportului de contact din Romania, asteptam adversari mai rezistenti si mai dornici de lupta, care nu vin aici doar pentru a fi platiti.

Andrei Stoica a avut un adversar de nivel international C, adica un amator care are un loc de munca obisnuit, si care se pregateste atunci cand are timp in cursul saptamanii. Pentru mine, a fost o lupta prezentata a un de valoare, dar in care faptele au demonstrat altceva.

Raul Catinas a luptat atent, tactic, si a demonstrat ca atunci cand vrea poate fi un student silitor la antrenament. Trebuie recunoscut cu siguranta si meritul antrenorilor sai olandezi, care au reusit intr-un timp scurt sa ii predea un arsenal tehnic mai bun decat avea inainte.

Adversarul sau american a arata exact ce stim despre el, adica un luptator care a inceput tarziul pregatirea in disciplinele de ring (e mai in varsta decat Raul, dar se pregateste de cel mult 4-5 ani). A luptat impotriva unui adversar de talia lui Ignasov, dar sa nu uitam ca nu a avut succes in K-1, ci mai mult in MMA. Oricum, un rezultat corect si pe masura lui Raul.

Atoridesei a avut, dupa parerea mea, un adversar perfect pentru el. Olandezul nu mi s-a parut un luptator de nivel A, dar acolo la ei acasa clasificarile sunt mult mai ridicate decat in multe alte parti din lume. Si nu e cazul ca Ionut sa lupte cu adversarii de nivel A din Olanda sau din Europa de Vest. Lupta a fost insa placuta si spectaculoasa, iar spectatorii au apreciat acest lucru.

Elevul timisorean al lui Emilio Becket (Maestru spaniol de Muay Thai) a luptat impotriva unui bulgar care merita tot respectul pentru tehica sa, pentru loviturile rapide si precise, pentru lupta din distanta scurta. Pacat ca meciul s-a terminat asa de repede, in urma loviturilor primite la ficat de sportivul bulgar. Mi-ar fi placut sa vad trei runda duse pana la capta.

Popescu Alexandru, elevul lui Florin Mina de la Tai Shin Do Gym din Bucuresti, a avut o prestatie convingatoare in fata unui Catalin Slave mult mai experimentat. Lupta a meritat urmarita cu atentie, la capitolul tactic  si tehnic. In prima repriza, Alexandrul l-a pus la podea intr-o maniera spectaculoasa pe Slave, si l-a obligat pe arbitru sa il numere, dar apoi nu a stiut sa profite de oportunitatea ivita si sa incheie lupta.

Lipsa de experienta a adversarului i-a permis lui Catalin sa recupereze energia si siguranta pierduta in prima runda. A doua repriza a adus faze spectaculoase dar si momente de tatonare. dar in repiza a treia Slave a luat lupta in mainile sale si a inclinat decisiv balanata in favoarea lui.

Bravo pentru ambii luptatori. Slave si-a confirmat valoarea la 70kg, iar Popescu a pus bazele unui viitor frumos pentru cariera sa.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA