Natiunea MMA

K-1 World GP Final se muta intr-o alta locatie, un semn al problemelor promotiei japoneze
11/10/2010

Dawe Walsh - www.headkicklegend.com

Daca esti un fan al K-1, ai fost trecut printr-un rollercoaster in acest an; de la inaltimile luminoase ale unui World Grand Prix 2009, plin de actiune si de lupte superbe, pana la "adancurile" intunecate ale problemelor financiare, ale lipsei showurilor si a lipsei comunicarii dintre FEG si fanii acestui sport. E clar ca promotia japoneze e atent monitorizata de misteriosul investitor, banca chinezeasca de investitii PUJI Capital, dar planurile de activitatea au fost reduse tot mai mult pe parcursul anului.

Cand K-1 a anuntat planul initial de drum, acesta includea Grand Prixuri numeroase, cu gale importante in Europa de Est, de Vest, in Oceania, in Asia si chiar un Final Qualifying Grand Prix. Pana la urma ne-am ales cu mult mai putin.

Acum se pare ca organizatia multa Finala din acest an a World Grand Prix pe o alta arena. Asta ar fi a treia schimbare din ultimii ani. La origine, gala de sfarsit de an avea loc pe Tokyo Dome, care poate sa gazduiasca intre 42000 si 60000 de fani. Apoi s-a trecut la Yokohama Arena, care are in jur de 17000 de locuri, dar chiar si aici au avut probleme sa vanda toate biletele. Acum s-a mutat la Ariake Coliseum, care are doar 10000 de locuri. Explicatia oficiala a fost ca s-a incercat organizarea galei finale in Shanghai, dar au aparut prea multe dificultati si au fost nevoiti sa revina in Japonia.

Sunt destul de sigur ca asta e o miscare foarte buna pentru K-1 si nimeni nu ar trebui sa fie alarmat de aceasta evolutie. Costurile asociate cu o arena prea mare, pe care nu o poti vinde in totalitate sunt imense, si pot reduce serios din venituri sau chiar duce la pierderi, asa ca acest pas inapoie poate insemna o schimbare pozitiva de strategie pentru promotia japoneza.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA