Natiunea MMA

Jon Fitch dezvaluie castigurile din UFC: "Banii nu au fost motivul pentru care am luptat"
11/06/2013Jon Fitch a castigat aproximativ 1.322.000 de dolari pe parcursul carierei sale din Ultimate Fighting Championship, incluzand 300.000$ din bonusuri.

El a fost concediat in Februarie din UFC in urma unei infrangeri in fata lui Demian Maia, si a postat recent un videoclip in care discuta despre castigurile in cadrul promotiei. De atunci acesta a semnat un contract de 4 lupte cu cei de la World Series of Fighting si va avea debutul vineri in main event-ul WSOF 3 impotriva lui Josh Burkman ce va avea loc in Hard Rock Hotel and Casino din Las Vegas. Se va difuza pe NBC Sports Network, iar cardul preliminar va fi difuzat live si gratuit pe Sherdog.com.

Videoclipul lui Fitch a fost creat ca raspuns la comentariile recente facute de presedintele UFC Dana White, care a facut referire la castigurile lui Fitch in declaratia catre MMAJunkie.com. “In cele 18 lupte avute in UFC, am castigat 1.020.000$. Din bonusuri am facut 300.000$.”, a declarat Fitch.  “Doua dintre aceste bonusuri au fost castigate in cadrul “Fight of the Night”. In total am castigat 1.322.000$ . Pare mult, dar sa privim lucrurile mai indeaproape. Am platit 20% din acea suma managementului si salii de sport. Daca impartim suma totala la numarul de ani luptati, obtinem usor peste 176.000$ pe an. Din acestia mai sunt si alte cheltuieli precum cele cu echipamentele, si altele de acest gen”.

Acesta a continuat cu o cercetare facuta pe cont propriu in care estima in general care au fost cheltuielile pe care le-au avut cei din UFC pentru fight card-urile la care a luat parte. In total a putut estima ca balanta cheltuielilor si a veniturilor avute de cei din promotie de pe urma sa a fost peste 208 milioane de dolari.

“Din aceasta suma, 50-60% merg la providerul pay-per-view-ului, si totusi le raman in jur de 104 milioane de dolari. Discutam aici de sume mari de bani. Nu stiu cat au mai castigat din vanzarile de DVD-uri, de jocuri video si altele”.

Fitch a fost unul dintre cel mai bine platiti luptatori din UFC.

“Am fost unul dintre luptatorii bine platiti, deoarece am avut victorii in mod constant. Daca pierzi, ramai blocat in aceeasi grila de salarizare, deci e important sa castigi. Multi dintre ceilalti luptatori nu au castigat la fel de mult ca mine. Recunosc asta.”

Conform spuselor lui Fitch, banii nu au fost prioritari in intreaga sa cariera care a inceput in 2002. “Intotdeauna mi-au placut banii pe care i-am castigat din luptele pentru UFC. Nu m-am plans nici cand am luptat pentru 250$ sau 500$. Banii nu au fost importanti pentru mine, nu au fost motivul pentru care am luptat. Am vrut sa fiu cel mai bun in ceea ce fac, si sa demonstrez ca sunt”.

Sursamagazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA