Natiunea MMA

Jiu Jitsu-ul Brazilian isi onoreaza radacinile japoneze, la Gracie Barra Glendale
27/02/2011

Luna trecuta a marcat intrarea in noul an, eveniment ce implica automat ritualuri de purificare, binecuvantare si indepartare a energiilor negative din case si nu numai. Academia Gracie Barra din Glendale au organizat un ritual "Harae". Initiatorul acestui eveniment a fost chiar instructorul principal, Robert Hill, scopul lui fiind a purifica sala de antrenament, dar si a de a familiariza cursantii cu ritualurile budiste.

Cel care a oficiat ritualul a fost reverendul Shumyo Kojima, preot al misiunii Zenshuji Soto din Los Angeles. Toti cei prezenti au adus ca ofranda tamaie, apoi, ingenunchind pe saltea, au luat parte la rugaciunile purificatoare ale preotului in fata micului altar din sala, alcatuit din fotografiile maestrilor Carlos Gracie senior si Carlos Gracie junior alaturi de un pergament japonez vechi de 120 de ani. Intrebat despre semnificatia inscriptiei, preotul a relatat o scurta poveste Zen despre armonia antrenamentelor de zi cu zi si aplicarea a ceea ce invatam in toate aspectele vietii noastre.

Maestrul Hill a explicat ca, desi ritualurile budiste Zen au loc mai mult in dojo-urile japoneze traditionale, academia pe care o conduce a vrut prin acest eveniment sa onoreze radacinile asiatice ale jiu-jitsului brazilian.

Sursa - www.graciemag.com
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA