Natiunea MMA

Jan Plas, fondatorul Mejiro Gym din Amsterdam, a plecat dintre noi
03/09/2010

Dawe Walsh - www.headkicklegend.com


                                                   Jan Plas (ultimul din dreapta) in zilele de pregatire din Tailanda

In presa olandeza au aparut articole care spun ca Jan Plas, fondatorul Mejiro Gym, una dintre cele mai celebre scoli de kickbox din Amsterdam, a decedat in celula sa, la 65 de ani.

Plas este cunoscut ca si antrenorul lui Peter Aerts, care a fost unul dintre cei mai buni kickboxeri din lume pentru multi ani la rand. A fondat Mejiro Gym in 1978, dupa ce a calatorit de mai multe ori in Japonia, unde a studiat kickboxul alaturi de Kenji Kurosaki. Nu putina lume il considera un bunic al kickboxului din Olanda, avand, printre altele, un rol important in crearea NKBB, Asociatia Olandeza de Kickbox.

Mejiro Gym e una dintre cele mai faimoase scoli de kickbox nu doar din Olanda, dar si din lume. Plas a fondat aceasta scoala pentru a aduce kyokushinul japoneze, in combinatie cu muay thaiul, in Tara Lalelelor. Dupa ce a fost sala unde s-a pregatit mult timp si Remy Bonjasky, acum Mejiro Gym este administrata de o alta legenda a kickboxului olandez, Andre Manaart, si este locul unde se pregateste vice-campionul K-1 MAX, Andy Souwer.


Horia Ciocan, dezvoltatorul web al Natiunii MMA, si Andy Souwer, in fata la Mejiro Gym din Amsterdam


Cipri Baciu, unul dintre redactorii Natiunii MMA, alaturi de Andre Manaart, in sala de pregatire de la Mejiro Gym

Plas a ajuns in inchisoare dupa ce a intrat in celebra si periculoasa "lume subterana" din Olanda, un lucru care l-a costat foarte scump. A fost implicat in traficul de droguri, si in spalarea de bani, care a devenit un fel de afacere de familie, el fiind ajutat de cei doi copii ai sai, ambii membri ai politiei olandeze. Jan a ajuns in situatia in care trebuia sa isi tradeze fie familia, fie criminalii din mafia olandeza, amandoua partile putand avea de suferit.

Presa olandeza scrie ca el s-a sinucis in inchisoare, fara a da prea multe detalii pana in acest moment.

Indiferent de activitatile sale extrasportive, lumea kickboxului si a artelor martiale in general a pierdut o adevarata legenda.
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA