Natiunea MMA

It's Showtime Amsterdam ArenA nu mai are loc in mai,datorita problemelor de copromovare cu K-1
20/01/2011

K-1 incepe sa arate ca o nava aflata total in deriva, iar acum ii trage si pe altii in jos dupa ei.

Dupa ce problemele financiare al companiei mama a promotiei japoneze (Fighting and Entertainment Group) au devenit un lucru cunoscut de toata lumea si discutat in toate cercurile pasionatilor de arte martiale, se pare ca incapacitatea organizatorica si lipsa unui management coerent incep sa ii afecteze si pe partenerii lor de afaceri.

Promotia olandeza It's Showtime, vazuta de multa lume a doua ca importanta de pe scena mondiala a kickboxului profesionist, si chiar posibila inlocuitoare a K-1 - cand si daca acesta se va prabusi in cele din urma - a decis sa nu inceapa lupta pentru suprematie pe toate fronturile. Ei au preferat in schimb sa intinda o mana de ajutor fratelui mai mare si sa organizeze traditionala lor gala de la sfarsitul lunii mai, la Amsterdam ArenA, in co-promovare cu japonezii. Se pare ca aceasta decizie s-a intors sa ii bantuiasca pe oamenii lui Simon Rutz.

Acum o ora, pe site-ul lor oficial a aparut un comunicat, scris chiar de Rutz, care reflecta pe deplin aceasta stare de fapt.

"De obicei incepem marketingul pentru gala de la Amsterdam ArenA pe 1 decembrie. Anul acesta am decis sa o amanam pana la 1 februarie pentru ca aveam un acord de parteneriat cu K-1. Acest acord insemna ca gala de la Amsterdam ArenA va fi un joint-venture intre It's Showtime si K-1, la fel ca in 2006, 2007 si 2008. Organizarea acestui eveniment va fi complet in mainile noastre, dar fight-cardul urma sa fie aranjat de K-1. Cu toate astea, dupa luni de zile in care am pus intrebari prin email, sms, personal si la telefon, nu am primit nici un raspuns din partea lor cu privire la fight-card. Am stabilit o data limita de 11 ianuarie pentru anuntarea acestuia, pentru ca dupa acel moment ar fi fost prea tarziu ca sa mai putem organiza cum trebuie evenimentul din 21 mai."

"A fost in 18 ianuarie cand K-1 ne-a informat ca nu va reusi sa alcatuiasca acest fight-card, pentru ca multi luptatori care au luptat pentru ei trebuie inca sa isi primeasca banii, iar ei nu pot negocia cu oameni la care le sunt datori."

Mai mult chiar, se pare ca si luptatorii aflati sub contract cu It's Showtime si care au participat in competitiile organizate de K-1 au avut probleme in recuperarea banilor datorati.

"Noi am incercat sa ajutam K-1 in toate domeniile in ultimii ani si am fost foarte intelegatori in ceea ce priveste plata datorata sportivilor nostri" se mai spune in comunicatul promotiei olandeze. "Datoria a crescut insa intr-un ritm alarmant. Conform FEG , totul se va rezolva dar este nevoie de mai mult timp decat au anticipat ei, si ne-au cerut un ragaz mai mare pentru achitarea datoriei fata de luptatorii nostri si pentru alcatuirea fight-cardului galei de la Amsterdam ArenA."

Dupa toate aceste probleme, cei care vor avea de suferit vor fi in primul rand fanii, care erau deja obisnuiti cu traditionalul eveniment de la sfarsitul lunii mai, singura gala pentru care It's Showtime mergea la Amsterdam Arena. Existau zvonuri chiar ca acolo si va face revenirea in ring Badr Hari, dupa ce 2010 a fost un an plin de incidente pentru el, atat in viata sportiva cat si in cea personala.

Cu toate astea, se pare ca nu e totul pierdut, si se spera ca gala de la Amsterdam ArenA este doar amanata, nu anulata total. Ciudata este insa decizia olandezilor de a continua cu co-promovarea acestui show.

"K-1 este convins ca poate rezolva aceasta problema in scurt timp si inca ia in considerare luna mai pentru showul din Amsterdam.  Chiar daca ei reusesc sa remedieze situatia curand, ar fi mai realist sa discutam despre un eveniment in co-promovare pentru septembrie sau octombrie."

Chiar si asa, It's Showtime nu exclude in totalitate posibilitatea ca gala de la AA sa nu mai fie pusa in scena deloc in acest an.

"Noi cei de la It's Showtime tinem toate optiunile deschise, chiar si aceea ca nu va fi o gala organizata anul acesta la Amsterdam ArenA. Stim ca am dezamagit multa lume cu aceasta stire, si regretam cu adevarat acest lucru."

In ciuda acestor dificultati, evolutia promotiei este multumitoare, si viitorul sau pare mult mai sigur si mai organizat decat cel al K-1.

"Cu toate aceste vesti rele cu referire la ArenA, It's Showtime merge bine. In 2008 am avut 4 gale, in 2010 am pus in scena 7, iar anul acesta vom organiza cu siguranta 10 evenimente."

Calendarul pentru anul acesta al promotiei olandeze reflecta pe deplin acesta stare de fapt.

6 martie: Sporthallen Zuid in Amsterdam - Olanda
26 martie: Bruxelles, Belgia
11 iunie: Varsovia - Polonia
23 iunie: Sochi - Rusia
18 septembrie: Sporthallen Zuid in Amsterdam -Olanda
8 octombrie: Geneva - Elvetia

Chiar mai mult, ei se afla in negocieri pentru punerea in scena a unor gala in Anglia, Spania, Germania si probabil Grecia, ca si o reeditare a succesului evenimentului din 18 decembrie de la The Sand, in Amsterdam.

Natiunea MMA va urmari cu interes desfasurarea acestei "povesti de dragoste" intre It's Showtime si K-1, si va va tine la curent cu evolutia unei relatii inceputa cu cativa ani in urma, si care se poate sfarsi pentru totdeauna in 2011.

Horia Ciocan - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA