Natiunea MMA

Interviu in EXCLUSIVITATE cu George Stanciu, proaspat medaliat la Europenele de BJJ
04/02/2011

George Stanciu este unul dintre antrenorii principali ai celui mai titrat club de BJJ din Romania, alaturi de Tudor Mihaita. Proaspat medaliat cu argint la categoria pana destinata centurilor violet in cadrul Campionatului European de Jiu-Jitsu, el a avut amabilitatea de a acorda un interviu in exclusivitate pentru Alexandru Zaharia, de la Natiunea MMA.

Alexandru Zaharia - In primul rand felicitari atat pentru medalia obtinuta de tine, cat si pentru cele ale baietilor care te-au insotit si pe care, alaturi de Tudor Mihaita, i-ai antrenat. Anul 2010 a fost unul in care personaje marcante ale BJJ-ului mondial au ales sa tina seminarii in tara noastra, oameni precum Flavio Behring sau Royce Gracie. Cum suntem vazuti in strainatate, influenteaza aceste vizite modul in care ceilalti practicanti ne privesc?

George Stanciu: Parerea lor despre noi este una foarte buna. De fapt, conteaza enorm simpla prezenta, iar atunci cand reusesti sa si obtii rezultate notabile an de an in fata unor echipe cu traditie in bjj, cum ar fi Gracie Barra sau Checkmat, modul in care suntem vazuti creste considerabil in bine, alimentat si de decizia unor pionieri ai sportului sa viziteze tara noastra.

AZ: Intr-adevar, bjj-ul romanesc este inca la inceput, cu toate astea rezultatele nu intarzie sa apara ceea ce nu poate fi decat imbucurator. Prin prisma acestor perfomante, ne aprecia, prin prisma experientei tale, nivelul tarii noastre fata de restul Europei?

GS: Tara noastra a participat cu o delegatie formata din 12 oameni, reusind cucerirea a 6 medalii. Pentru o tara cu o istorie recenta in jiu-jitsu, aceasta performanta este una marcanta, clasand tara noastra destul de sus in clasamentul european. Din punct de vedere zonal, Romania incearca cu succes sa fie cat mai sus, obtinand rezultate foarte bune la cea mai tare competitie din sud-estul Europei, Open-ul Ungariei. De cativa ani, clubul Absoluto este o prezenta constanta la acest eveniment, reprezentantii nostri comportandu-se foarte bine si in acest caz.

AZ: Revenind la Europene, parcursul tau a fost unul remarcabil, rasplatit la final cu o medalie de argint. Singura infrangere a venit in finala. Ne poti spune cum a decurs competitia?

GS: Toate cele trei victorii au venit inainte de limita, prin submisii, mai exact sub 2 minute durata fiecarui meci. Finala a fost pierduta la o diferenta de 2 puncte. Si la categoria Open traseul a fost unul bun, cu 2 victorii la puncte in fata unor adversari superiori din punct de vedere al greutatii si o infrangere in urma unor erori de arbitraj ce au favorizat adversarului tragerile de timp.

AZ: Performanta ta si a lui Tudor este de departe una importanta si pentru ca, din informatiile noastre, tu detii singura centura mov la nivel de Bucuresti, iar Tudor singura gradatie maro la nivel national. Cum a influentat aceasta lipsa a partenerilor de antrenament de acelasi nivel pregatirea competitionala?

GS: Este dificil, atat timp cat alte echipe beneficiaza de aportul centurilor negre sau maro, iar pentru noi cei de la Absoluto singurele ocazii sunt seminariile lui Eddie Kone (centura neagra si supervizor al clubului) in Romania, si aceste vizite fiind scurte, una-doua zile. Dar baietii din cadrul clubului nostru mentin nivelul sus, centurile albastre de-acolo au o pregatire foarte buna si impreuna reusim sa facem totul sa mearga bine.

AZ: In alta ordine de idei, au aparut zvonuri legate de debutul tau in meciurile de arte martiale mixte in cursul acestui an. Este adevarat?

GS: Da, intr-adevar ar fi o mare o mare realizare si un obiectiv pe care imi doresc sa-l indeplinesc de ceva timp. Meciul va avea loc in cadrul unor promotii din Anglia sau Olanda, beneficiind de spijinul si ajutorul lui Eddie pentru acest lucru.

AZ: George, NatiuneaMMA iti multumeste pentru timpul acordat si iti ureaza mult succes pe viitor, atat tie cat si elevilor pregatiti de tine.

Alexandru Zaharia - www.natiuneaMMA.ro
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA