Natiunea MMA

Incepand cu 2012, regulamentele internationale de BJJ sufera anumite modificari
05/08/2011

Nu e nimic nou in a spune ca bjj-ul a devenit un fenomen international, astfel ca setul de reguli caruia i se supune fiecare competitor poate suferi modificari, pentru ca unele criterii vechi chiar si de 40 de ani sa poata fi actualizate in functie de cerintele actuale.

Este si cazul sistemului de gradare aplicat copiilor, creat pentru a-i motiva si totodata rasplati pe cei mai tineri practicanti de jiu-jitsu brazilian. Insa odata cu trecerea timpului si aparitia a tot mai multe academii, sistemul de acordare a gradatiilor a devenit putin haotic, fiind nevoie de interventia IBJJF pentru clarificarea tuturor aspectelor. Astfel, de la 1 ianuarie 2012, va fi pus in aplicare un sistem de gradatii, dar si de acordare a treselor in cazul copiilor.

Un alt aspect vizat de noile modificari este cel al echipamentului, competitorii fiind nevoiti sa aduca doua gi-uri, albastru si alb, culorile diferite ale echipamentului concurentilor ajutand la reducerea greselilor de arbitraj.

De asemenea, a fost vizat si doppingul, fiind consultati mai multi experti in domeniul dopajului pentru a se putea stabili o lista cu substante interzise in competitiile de bjj. Desi nu a fost inca finalizat, setul complet de modificari va fi gata in cel mai scurt timp, urmand sa intre in vigoare de la inceputul anului viitor, sperand astfel intr-o evolutie a artei suave la nivel global.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA