Natiunea MMA

Inca un luptator de top se retrage din MMA-ul profesionist
22/01/2015Cung Le se retrage din MMA

Luptatorul de categorie mijlocie, Cung Le a decis sa se retraga din lumea artelor martiale mixte.  Totusi intoarcerea la kickboxing si actorie este inca posibila.

“Dupa mai multe luni de gandire, si discutii cu sotia si familia ne-am dat seama ca viitorul nostru include multe lucruri, dar nu si luptele din cadrul MMA, de aceea anunt in mod oficial retragerea din activitatile competitionale” a spus Le in comunicatul oficial. “Luptele si artele martiale vor fi intotdeauna o parte importanta din viata mea. M-am bucurat pe deplin de cariera, fiindu-le pe deplin recunoscator fanilor mei si tuturor celorlalti care care au fost alaturi de mine in aceasta minunata calatorie.”

“Le multumesc celor de la UFC  pentru oportunitatea acordata, aceea de a practica artele martiale mixte, si nu in ultimul rand le multumesc fanilor pe care ii iubesc. A fost fara indoiala un privilegiu sa pot lupta pentru voi.”

Desi Le i-a mentionat pe cei de la UFC in scrisoarea de multumire, el nu va parasi gruparea in termeni buni.  Situatia tensionata a inceput din momentul in care cei de la UFC l-au suspendat timp de 12 luni, dupa ce in urma meciului pierdut in fata lui Michael Bisping, testul anti-doping efectuat a depistat urme de hGH in sange(hormon de crestere).

Meciul dintre Le si Bisping a avut loc in China unde nu exista nici un organism de conducere pentru MMA, astfel ca cei de la UFC au sanctionat evenimentul. Au angajat o companie terta pentru a recolta probele biologice in vederea efectuarii testului anti-doping.
UFC se gandea initial sa solicite doar probe de urina, dar dupa ce Bisping a vazut conditia fizica a adversarului sau in saptamana de dinaintea meciului, cei de la UFC s-au razgandit si au cerut si probe de sange.

Deoarece testarea a fost solicitata in ultimul moment, UFC nu a reusit ca aceasta sa se efectueze la unul din cele 32 de laboratoare certificate de WADA, organizatia primara pentru depistarea hGH in sport.

In cele din urma UFC a cerut suspendarea lor, dar nu i-au cerut niciodata scuze lui Le pentru gafa produsa, acesta solicitandu-le ulterior retragerea.

Le, Jon Fitch si Nate Quarry au dat in judecata UFC intr-un proces de milioane de dolari, afirmand ca acesta detine monopulul in MMA prin practici nu tocmai legale. In cazul in care nu se ajunge la o intelegere, procesul va dura cu siguranta ani buni.

Le a castigat cu 7-1 in Strikeforce, inainte sa se alature UFC in noiembrie 2011. Jumate din meciurile castigate au avut loc in octagon.

Sursa
magazin de tricouri mma k1 fight rei fight club - club de mma mures mma fan troops - articole sportive clubul sportiv one heart brasov real combat fight club

home    despre    istoric mma    clasamente luptatori    mma in romania    video    stiri    forum    contact    site map
web design softconcept    electronic components    pizzerie mures   

Copyright © 2009-2012 Natiunea MMA